5/28/2015

Ferdinand, Ferdi voor zijn vrienden is op zoek naar een huis!

Hij is alleen nog een paar ogen op een skeletje, een oude jongen met hele moeilijke dagen achter zich maar met gelukkige dagen in het vooruitzicht. Hij werd zwervend aangetroffen in zeer slechte conditie, heel mager en ziek. Zijn herstel verloopt voorspoedig nu hij voorlopig in het huis van een van onze vrijwilligers woont maar als hij weer is opgeknapt moet hij naar een paddock. We hopen alleen dat hem dat bespaard blijft en hij voor die tijd geadopteerd wordt. Hij is de perfecte hond, aanhankelijk, zeer gehoorzaam en zindelijk. Hij geeft aan wanneer hij naar buiten moet. Kan goed opschieten met ander galgo's reuen en teven maakt niet uit. Hij is gek op mini hondjes. Hij is super met katten en zelfs met de moeilijkste hond in huis heeft hij een goede band mee. Ferdi is op zijn minst 8 jaar oud en zijn milt is verwijderd. Alle bloedtesten zijn prima hij moet alleen nog aankomen en wat meer zelfvertrouwen krijgen. We zijn er van overtuigd dat jullie gek op hem worden hij is een en al liefde. De perfecte hond kijk hem alsjeblieft niet over het hoofd.












5/27/2015

Herinner je je Pedrito nog?

Vast en zeker want zo’n koppie vergeet je toch nooit meer? De laatste keer hebben we verteld dat Pedrito onderweg was naar Madrid voor een spoed operatie aan zijn poot. Een van zijn achterpoten was compleet verbrijzeld, hoogstwaarschijnlijk door een aanrijding. Vandaag is hij uit de "Clinica Mediterránea" ontslagen en voor een paar dagen opgenomen in een opvanggezin. Natuurlijk was het eerste wat hij deed toen hij daar binnenkwam om zich lekker op de bank daar te installeren. Helaas kan hij alleen voor een korte periode op dit opvangadres blijven en moet hij daarna terug naar het asiel. Maar we willen natuurlijk niet dat hij zijn leven in het asiel moet doorbrengen na alle ellende die hij heeft moeten doormaken. Pedrito is dringend opzoek naar zijn eigen huis. Een family die van hem zal houden ondanks dat hij 3 poten heeft. Het is zonder twijfel dat hij een eigen huis nodig heeft met een hele grote bank.




5/26/2015

Onverantwoordelijke eigenaren.



Er zijn dingen die ons kwaad maken, en er zijn dingen die ons heel erg kwaad maken. Een aantal maanden geleden arriveerde er een familie bij onze opvang met de intentie om een kleine pup te adopteren genaamd Noel. Ze warden verliefd op hem en konden niet wachten om hem mee naar huis te nemen. Alles leek fantastisch, de perfecte familie, tot vanochtend.
Vanochtend kregen we een telefoontje van de eigenaar die ons vertelde dat ze een hond hadden geadopteerd van ons en of ze hem terug konden brengen. Zo simpel was het.
Vervolgens begint ze aan ons te vertellen dat de hond een slechte hond is, hij bijt op alles, hij wil niet stil zijn, doet nog steeds zijn behoefte binnenshuis en hij wil niet luisteren en ze willen hem niet langer houden. Dus we leggen meteen uit dat dit onderdeel van het pakket is wanneer je een pup neemt: hij bijt, vernielt, is nog niet zindelijk, springt, speelt, inderdaad, het is een pup en dit is volstrekt normaal. Wanneer we proberen uit te leggen dat dit normaal gedrag is, veranderde ze van tactiek, ze beweerde nu dat ze meer uren werkt en dat niemand de hond buiten uit kan laten.
Dus hoe moet ze een hond leren om zijn behoefte niet binnenshuis te doen wanneer hij sowieso al niet naar buiten kan?

Uiteindelijk had ze het hier bij kunnen laten, omdat dit al vermoeiend genoeg was, maar nee. Het tweede gedeelte volgde en ze informeerde nu of ze misschien de huidige pup om kon ruilen voor een kleiner exemplaar. Je zou denken dat dit een grap is, maar dat is het niet. Deze dame wilde niet voor Noel zorgen en wil hem terugbrengen omdat hij een slechte hond is, maar een kleinere pup zou voor geen enkel probleem zorgen. Sommige mensen zijn gewoonweg onvoorstelbaar. Onvoorstelbaar en volledig onverantwoordelijk. Nu gaat het met arme Noel heel slecht, hij kon niet stoppen met staren naar de deur nadat de dame hem hier heeft achtergelaten en toen we hem meenamen naar het kantoor in zijn eentje, was hij volkomen verloren. Het is hartverscheurend om hem in de patio te zien, trillend en helemaal in shock. Ondanks onze woede en frustratie, willen we nu een oprecht goede familie voor hem zien te vinden, eentje die verantwoordelijk is en zich bewust is van wat het inhoudt om een puppy te adopteren en groot te brengen. We willen graag benadrukken dat Noel een hele goede hond is en volkomen normaal. Iedereen die ooit een puppy heeft grootgebracht weet dit. We vragen jullie hulp omdat het heel belangrijk is voor Noel om zo snel mogelijk een plekje te vinden buiten de opvang. Deze foto’s zijn gemaakt minuten nadat hij was terug gebracht naar de opvang. Ze spreken voor zichzelf. Voor de 2e keer in zijn leven heeft deze pup geleerd wat het betekent om achtergelaten te worden. 



5/20/2015

Altijd op de achtergrond betrokken bij Scooby!!!


De mensen van Scooby proberen altijd iedereen te bedanken voor alle hulp die we ontvangen. Deze keer willen we onze dankbaarheid uitten aan een aantal mensen die onze opslagruimte voor een aantal dagen met voer voor onze honden hebben gevuld. Dit alles is mogelijk gemaakt door de inzet van een aantal hele bijzonder mensen met een groot hart die alles doen voor onze dieren. Onder hen is bv. Laura Bakker, Lucy Elenbaas, Vanessa Petro en leden van de organisatie Galgos L'Ardenne les Bleu. En speciale dank aan de chauffeurs van BSS Paarden transport Bedrijf BV, die een meer dan 20 uur durende reis hebben gemaakt om 9000 kg voer naar Medina del Campo te brengen. Mijn excuses als ik iemand niet heb genoemd maar vergeet niet dat ik iedereen evenzeer dankbaar ben voor alle inzet en werk wat ze doen voor onze dieren.
Velen mensen zijn op een of andere manier zeer actief betrokken bij Scooby, maar vandaag vinden we het noodzakelijk om nu deze zeer bijzondere mensen eens extra te bedanken, omdat ze ondanks dat ze op zo'n grote afstand van Scooby zijn zich zo inzetten voor onze dieren en Scooby.
Dank je, dank en dank je, ik zal jullie nooit genoeg kunnen bedanken voor al jullie inzet

Fermin
 








5/19/2015

We zijn op zoek naar een thuis voor Jimena NL.

Jimena is al in Madrid in een pleeggezin, geduldig wachtend op haar operatie. In de komende dagen komt haar behandeling tot een eind. De "Clinica Mediterranea" heeft haar poot rechtgezet en we hopen dat ze heel snel zal opknappen van haar behandeling. Zodra ze beter is, heeft ze een eigen thuis nodig. We zijn ervan overtuigd dat er een familie is die haar graag een knus plekje op de bank zou willen aanbieden en haar zou willen adopteren. Haar pleeggezin vertelde ons dat ze meteen verliefd werd op een plekje op hun bank en dit plekje nauwelijks wil verlaten. Het zou toch fantastisch zijn als ze een familie zou vinden die haar tot op het bot zou willen verwennen.
Jimena is een speciale Galga, geloof me en adopteer haar!
 


 

5/16/2015

Hulp voor Mini Ebolita.



We hebben jullie hulp nodig om de behandeling van Mini Ebolita te sponsoren.

Een paar dagen geleden hebben een paar jongens deze pup gevonden die was achtergelaten en hebben haar naar onze opvang in Medina gebracht. Je kunt zien in wat voor toestand ze verkeert. Ze lijdt aan vergevorderde schurft, pyoderma en ze is ook ernstig ondervoed. Stel je eens voor wat ze heeft moeten ondergaan om tot dit punt te komen. Wanneer je haar benadert om haar te aaien, gaat ze op haar rug liggen alsof ze je smeekt om haar geen pijn te doen. Dus het is niet moeilijk om te raden wat voor leven ze heeft moeten doorstaan alvorens bij ons terecht te komen. Desalniettemin, als je haar een beetje aait en haar vertrouwen wint, is ze echt heel aanhankelijk. Ze heeft een blik die je hart steelt.


Zoals we in andere gevallen al hebben benoemd, onze kliniek is vol en verzadigd en we hebben nog zoveel andere zaken die onze aandacht behoeven. Dat is waarom we jullie steun nodig hebben om ons te helpen Mini Ebolita's behandeling de financieren. We moeten de kosten dekken van de antibiotica, Ivermectin, vitaminen en speciale voeding voor haar huid. We willen haar zo snel en efficiënt mogelijk laten opknappen, zodat ze klaar is om geadopteerd te worden en een permanent thuis kan vinden, waar ze zich geliefd kan voelen en zij zelf ook liefde terug kan geven. Ze is zo'n schat.
Kun je Mini Ebolita helpen?

- Word lid van ons team voor maar 1 euro per maand:

- Doe een donatie:


- Je kunt ook medicijnen doneren.

- Verspreid dit nieuws en vertel haar verhaal zodat we meer steun kunnen ontvangen.



Heel veel dank!  









5/14/2015

De cijfers kloppen niet.



Het is heel simpel, pure wiskunde, als we meer dan 1000 dieren redden en we kunnen  zo'n 250 dieren herplaatsen in Spanje, dan is het gewoon een simpele aftreksom, 750 dieren zijn teveel ieder jaar, als we ze niet herplaatsen in het buitenland, dan is de conclusie duidelijk: de enige mogelijkheid is dan euthanasie voor al deze dieren, ik zeg dit enkel en alleen, omdat ik heb gelezen dat er een paar hele stomme mensen zijn die ons bekritiseren omdat we honden in het buitenland herplaatsen.  Maar ik weet nog steeds niet hoe ik dit beter zou kunnen aanpakken, als één van deze intelligente mensen wel weet hoe je het anders zou moeten doen, geef ons dan a.u.b. advies over hoe we al deze dieren in Spanje kunnen herplaatsen. Het is erg makkelijk voor al deze mensen om iets te schrijven, aangezien zij geen enkel  compromis hoeven te sluiten.  Knuffels, kusjes en likjes van al onze dieren, galgo's, podenco's, mixes, katten, paarden, geiten, schapen, varkens etc.., etc., etc....
Fermin.