3/30/2015

Rebolera’s nieuwe leven


Het is al weer twee maanden geleden dat Rebolera onze opvang heeft verlaten voor een lange rit naar Barcelona. Daar wachtte haar nieuwe familie haar in spanning op, en die keken er naar uit om haar een nieuw leven te geven. Rebolera was gevonden terwijl ze zwierf op het platteland van Valladolid, waarschijnlijk afgedankt omdat ze niet goed genoeg was voor de jacht. Ze is een tijdje bij Cobie gebleven om aan te sterken en in gewicht aan te komen, en uiteindelijk nam deze familie contact met ons op. Ze hadden haar op de webpagina gezien en het was liefde op het eerste gezicht. Nadat we hebben gezien dat deze familie goed was voor onze kleine galga, hebben we alles in gang gezet en vandaag, twee maanden later, sturen ze ons deze foto’s en laten ze ons weten hoe het met haar gaat. Haar nieuwe naam is Adara, ze is nog steeds wat verlegen maar ze maakt gigantische vorderingen; ze vindt het heerlijk om op het strand te wandelen met haar nieuwe familie, in de bergen, in het park, maar zoals we kunnen zien van de foto’s vindt ze slapen toch wel het allerleukste om te doen, zoals trouwens zoveel galgos die we kennen.  Je hoeft alleen maar naar de foto’s te kijken om te weten dat het een gelukkige hond is en die bij deze familie het thuis heeft gevonden dat ze verdient.  En als je je kunt verplaatsen in deze familie en je ook een van onze dieren wilt adopteren, dan zullen ze je eeuwig dankbaar zijn.
Leer ze kennen:





        

3/29/2015

Paloma, het verhaal van haar adoptie


Ongeveer twee maanden geleden werden we benaderd door een Spaans meisje dat in Kroatie woonde, die graag een van onze galgos wilde adopteren. Ze had al meerdere organisaties geschreven zonder succes en wij waren haar laatste hoop om haar droom uit te laten komen om een Spaanse galgo te adopteren. Ze wilde niet de jongste of de mooiste, nee juist het tegenovergestelde: ze wilde er een adopteren die niemand anders wilde adopteren.  Het was best een gecompliceerd verhaal want in principe laten we onze honden alleen in Europa adopteren (in countries with partner organisations) vanwege de check die we eerst doen om te zien of de familie geschikt is, en naderhand gaan we nog regelmatig langs om te zien of the hond goed op zijn of haar plek is en gelukkig en blij is in zijn nieuwe familie.  Omdat ze zo ver weg woonde was dat een complicatie maar Scooby Italie nam het heft in handen en heeft alles geregeld om het mogelijk te maken. Als je iemand treft die zo wanhopig graag wil adopteren, dan moet je het op z’n minst proberen. Een paar weken nadat Paloma (dat is de naam van de gelukkige galga) in haar nieuwe thuis aankwam, kregen we het volgende bericht van haar adoptiemoeder:

“Zoals je kunt zien gaat het heel goed met haar, in twee weken is ze al zo verbeterd, ze kwispelt als ze me ziet, ze begint met de kat te spelen (hoewel de kat er nog niet zo enthousiast over is) en vanmorgen in het park verraste ze me toen ze ineens gek begon te doen, zich als een puppy gedragen, en zelfs tikkertje wilde spelen. Ik heb een speeltje voor haar gekocht want ze heeft die van de kat gepikt en aan stukken gescheurd.  We hebben nog een klein probleempje met de plasjes in huis maar ze begint het al te leren en het lost zich snel op met een zwabber. Voor de rest gaat alles prima, ze is erg alert als we buiten zijn en nog steeds snel bang, maar ze is al een stuk relaxter en ze vindt het park heerlijk. Mannen en andere honden vindt ze nog steeds niet heel leuk, zeker niet als ze met een hoop kabaal en geblaf op haar afkomen maar langzaam gaat het beter en zoekt ze zelf het gezelschap van de meest rustige op. Ik zal jullie binnenkort de foto’s sturen, ik zal proberen er een van de kat en haar samen te maken, ik ben er zeker van dat ze binnen no time samen spelen en in hetzelfde bed slapen”

We zijn er zeker van dat Paloma heel erg gelukkig wordt in haar nieuwe thuis en dat willen we graag voor al onze dieren. Om haar zo blij en gelukkig te zien is voor ons een stimulans om ons werk te blijven doen. Wees gelukkig Paloma en hoewel jij ons snel zult vergeten.. wij zullen jou niet vergeten!






3/27/2015

Met spoed hulp gezocht: onze honden hebben eten nodig


Hallo lieve vrienden, we weten dat we jullie altijd weer vragen hernieuwde inspanningen te verrichten om ons te helpen, maar Scooby zit in een penibele situatie momenteel. We hebben nu meer dan 900 honden die onder onze zorg vallen en om hen te kunnen voeden, vraagt het uiterste van onze financiele bronnen. We hebben het over zo'n 6000 euro per maand.
Zoals je je kunt voorstellen, is dit voor ons een astronomisch bedrag dat heel moeilijk is om bij elkaar te krijgen. En dat is ook de reden dat, voor het welzijn van onze dieren, we jullie weer om hulp moeten vragen, hetgeen zeer noodzakelijk is. Aan de mensen in Spanje of aan degenen die dichtbij 1 van onze opvangplekken wonen in Medina del Campo, Valladolid, Palencia of Zamora, willen we vragen om zoveel mogelijk eten te brengen, wat je ook maar kan missen, en voor degenen die verder weg wonen, zowel nationaal als internationaal, vanwege de kosten van het transport, aan jullie vragen we om ons financieel te helpen, om zodoende de kosten van het voedsel voor onze dieren te dekken.
We verkeren in een wanhopige situatie, want eigenlijk zouden we moeten zeggen dat we niet nog meer dieren kunnen opvangen, dat we nee moeten verkopen, echter kunnen we hen niet aan hun lot overlaten zonder onze en jullie hulp. Ze verdienen een kans en dat is ook de reden dat Scooby bestaat, om hoop te geven aan deze dieren en nog veel meer dieren die komen gaan.
Je kunt ons ook helpen door één of meerdere honden te adopteren of als pleeggezin te fungeren voor één of meerdere honden. En mocht je een bedrijf kennen dat ons kan helpen met voedsel of met ons samen wil werken, dan zouden we dat zeer waarderen. En alsjeblieft: deel dit bericht met al je contacten, vrienden en familie en laat ze weten in welke situatie we nu verkeren en wat we nodig hebben. Alsjeblieft, we rekenen op julllie dat jullie je uiterste best doen om manieren te bedenken om ons te helpen. Iedere kleine bijdrage, hoe klein het ook is of lijkt, het maakt een wereld van verschil voor ons in deze moeilijke tijden.
Je weet dat er vele manieren zijn om ons te ondersteunen, maar onze grootste zorg is nu om alle dieren eten te kunnen geven. We hebben het over 900 honden, maar het aantal dieren dat afhankelijk is van Scooby is nog veel groter. Je kunt je voorstellen wat de financiele consequenties zijn in slechts 1 maand.
Alsjeblieft denk aan hen, zij zijn het belangrijkste en help ons op welke manier dan ook.
Deel, promoot en HELP nog eenmaal. Heel erg bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om dit te lezen, ons te begrijpen en ons te helpen. We zijn jullie echt heel dankbaar.
Als je met ons samenwerkt door een donatie te doen of virtueel te adopteren, een Scooby lid te worden of om een Teamer te worden voor maar 1 euro per maand, kun je ons helpen om ons werk voort te zetten.
Een klein gebaar kan hun levens al veranderen. Denk je niet dat dat het waard is?
Doe een donatie, word lid of adopteer virtueel:  
Hartelijk dank!!







3/26/2015

Scooby vindt een vermoorde Galgo op een braakliggend terrein tussen Medina en Moraleja.



Nieuwsbericht 24 maart 2015

Op een stuk land tussen de stadjes van Moraleja en Medina del Campo vond de Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente Scooby afgelopen maandagmiddag een vermoorde galgo. De president van de organisatie zelf, Fermin Perez, werd op de hoogte gebracht door 2 medewerkers van dezelfde organisatie die hun honden uitlieten in het gebied en vervolgens het lichaam van de galgo aantroffen.
Toen ze arriveerden samen met de dierenarts konden ze alleen concluderen dat het om een jonge vrouwelijke galgo ging die met een zwaar voorwerp op haar kop was geslagen, het zag er naar uit dat dat onmiddellijk de dood tot gevolg had gehad. Er was geen identificatie mogelijk van het dier, aangezien de hond geen chip had, hetgeen bevestigd werd door de chiplezer.
Scooby voert al meer dan 30 jaar strijd tegen het vermoorden van galgo's en alhoewel de aantallen significant zijn gedaald de afgelopen jaren, komen deze tragische gevallen nog regelmatig voor.
Dit is dan ook de reden dat we de strijd voortzetten om ervoor te zorgen dat alle dieren een vorm van identificatie hebben, zodat we het aantal dieren en de eigenaars onder controle kunnen houden. Het is eveneens erg belangrijk dat hun eigenaren zijn geregistreerd zodat het aantal galgo's dat ze bezitten en de conditie waarin ze verkeren gecontroleerd kan worden.
Dit is een gezamenlijke inspanning van verschillende organisaties die samenwerken, voornamelijk de Galgo federaties, die moeten invoeren dat de galgueros zich moeten kunnen identificeren, zowel henzelf als hun galgo's, en aan de andere kant de betrokken overheidsinstanties die moeten de identificaties controleren en ervoor zorgen dat men zich aan de wet houdt. En de opvangplekken voor deze dieren die over de achtergelaten dieren moet waken en voor ze moeten zorgen en dit soort zaken aan het licht moeten brengen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rebeca Cid Rodríguez
Prensa y Comunicación Scooby
Als je de foto's wilt zien, kan dat hier: