2/26/2015

Er is leven na de hel

Afgelopen maand juni hebben we Paloma gered uit de hel van Bullas. Ze moest daar leven omringd door kadavers van andere paarden, en zich in leven houden met restjes chips, en was in een staat die ieder mens nachtmerries zou bezorgen. Gelukkig hebben we besloten haar samen met haar familie naar onze opvang te brengen zodat ze kon opknappen en we waren ontzettend verbaasd toen we erachter kwamen dat Paloma moeder ging worden! In oktober kwam Claudia op de wereld, een prachtig veulen met gekruld haar die ons allemaal verliefd deed worden. Vandaag is ze 4 maanden oud en je kunt zien hoe sterk, gezond en gelukkig ze is. Ondanks het vreselijke leven dat ze heeft moeten leiden, is Paloma vandaag compleet opgeknapt en ondanks dat ze nooit zal vergeten wat er gebeurd is, we weten dat ze nooit meer hoeft te lijden en ze haar kleintje kan zien opgroeien in de wetenschap dat ze veilig is en er niks slechts meer met haar kan gebeuren. Gefeliciteerd met de 8 maanden bij ons Paloma, en.. met de 4 maanden Claudia! We hopen op nog heel veel jaren! We houden van je kleintje! !!! ♥♥♥
Als je voor meer gelukkige verhalen wil zorgen met ons, word dan Teamer! Voor slechts 1 euro per maand kunnen we grootse dingen bereiken: https://www.teaming.net/scoobymedina








2/25/2015

De aantallen bij Scooby nemen toe:



Dezer dagen, wanneer we even tijd hebben om de balans op te maken en de aantallen katten en honden vergelijken die we opgehaald hebben en die zijn geadopteerd, realiseren we ons dat voor beide jaren, 2013 en 2014, de aantallen zijn gestegen.
2014 is in alle opzichten een zwaar jaar geweest, veel reddingsacties, veel dieren die zijn opgehaald, minder inkomsten, de cijfers komen niet overeen. En ook al “LEVEN” cijfers niet, ze hebben een zeer grote invloed op ons leven op alle mogelijke manieren.
Terwijl we in 2013 861 honden hebben opgehaald en er 859 werden geadopteerd, zijn er in 2014 meer dan 1000 dieren opgehaald, 1181 om precies te zijn, onderwijl is het aantal adopties gestegen tot 1095.
Wat betreft de katten, in 2013 hebben we er 120 opgehaald, tegenover 110 adopties in dezelfde periode. Gedurende 2014 is het aantal gedaald naar 110, maar ook het aantal adopties is afgenomen naar 92.
In februari 2015 hadden we op ons terrein 559 honden en 78 katten, hele hoge aantallen, in het bijzonder de honden, hoewel we deze piek qua aantallen eerder hebben gehad.
We weten dat we jullie heel veel verzoeken sturen met betrekking tot donaties op alle mogelijke manieren, maar er zijn talloze momenten dat de dagelijkse gang van zaken erg moeilijk is, we maken ons zorgen, slapeloze nachten, peinzend en piekerend over nieuwe manieren en mogelijkheden om andere middelen aan te boren om zodoende de omstandigheden voor onze dieren te verbeteren.
Iedere keer weer nemen meer en meer mensen en organisaties contact met ons op om meldingen te doen, ons om hulp te vragen en te smeken om verschillende dieren te redden. Scooby heeft 1 groot probleem en dat is dat we geen “nee” kunnen zeggen. Maar als we op deze voet doorgaan, komt er een dag dat we met pijn in ons hart het woord “nee” moeten gebruiken. Want de situatie wordt langzamerhand onhoudbaar, omdat het voedsel en de veterinaire zorg voor een opvang van 100 of 200 dieren, niet hetzelfde is als bij ons, omdat wij meer dan 1400 dieren moeten voeden, verzorgen en beschermen, dieren van allerlei soorten (honden, katten, geiten, vee, schapen, eenden, paarden, varkens, fretten, konijnen, wasberen, duiven, fazanten, kippen, hanen, patrijzen etc....).
We willen graag deze informatie met jullie allen delen, omdat wij het belangrijk vinden dat jullie begrijpen waar wij dagelijks tegenaan lopen, dat jullie begrijpen dat we een gebrek aan tijd hebben, aan middelen, helpende handen, maar aan de andere kant is er ook de wil om door te vechten, en hebben we veel liefde om te geven, en ook al zijn de omstandigheden zwaar, we laten het niet onze stemming verpesten. Maar we hebben jullie nodig, we hebben bekendheid nodig, om daar te komen waar het ons nog niet gelukt is, en om dat te bewerkstelligen, kun JIJ ons helpen. Word lid van het team van de Scooby groep of van ons sociale netwerk, deel het met je vrienden, distribueer onze informatie. Met een enkele klik kun je ons helpen en dat zal effect sorteren in het welzijn van onze/jullie dieren.


2/22/2015

Een heel gelukkig toeval




Vorige week kwam er een man bij een dierenarts in Zamora met een pup en eiste dat die de hond zou laten inslapen omdat die een genetisch probleem zou hebben in haar rechter achterpoot. Hij hield een rehala, een drijfjacht waarbij gebruik wordt gemaakt van een roedel van 20-40 verschillende rassen voor de jacht op herten of zwijnen, en dit resultaat van het fokken deugde niet, want je hebt als hond voor een drijfjacht alleen recht van bestaan als je kunt jagen. Maar deze dierenarts was ook de dierenarts voor Scooby in Zamora, en hij weigerde om de pup te laten inslapen, en puur toevallig was Jesé, een van onze werknemers in Zamora eveneens daar en vroeg de man de hond aan hem over te dragen omdat die man anders de pup zelf wel om zou laten “inslapen” door haar dood te schoppen.
Dus dit schatje is nu veilig bij Scooby.. MAAR we moeten de kosten betalen voor de operatie aan haar knie. En daarom zijn we weer hier, en vragen jullie om financiële hulp! Misschien denken jullie wel dat we gek zijn, en misschien heb je wel gelijk, we zijn zo gek dat we niet kunnen wegkijken bij dieren in nood, wat een stuk beter zou zijn voor onze financiële situatie, maar we KUNNEN het simpelweg niet, want we denken niet als eerste in getallen maar in levens en we hopen dan als tweede dat jullie ons willen helpen met de getallen.
Dus willen jullie ons alsjeblieft ook in dit geval helpen op een van de volgende manieren:




Movie:




Update: Jesé is also fostering the little girl now until she can travel into a family, thank you, Jesé!

2/20/2015

Verhaaltjes om je wakker te houden


Bij Scooby gaat er geen dag voorbij zonder dat er iets “raars” gebeurt, luister maar:
Een paar dagen geleden kregen we een telefoontje van een mevrouw die zei dat ze haar twee katten en een hond bij ons wilde brengen want haar dochter was er allergisch voor. Zomaar ineens. Wij willen natuurlijk altijd graag helpen binnen onze mogelijkheden maar de opvang zit tot de nok vol en daarom moesten we haar vertellen dat we haar helaas niet konden helpen. Het vreemde is dat een dag of wat later er een vrouw kwam met haar dochter om een hond te brengen die ze zogezegd voor haar huis had gevonden. De hond zag er schoon en rustig uit en toen we verder vroegen liet de dochter zich ontvallen dat hij 8 jaar oud was.  Hoe je dat kunt weten van een hond die je net hebt gevonden is ons een raadsel. Maar ach, voor het welzijn van de hond hebben we net gedaan alsof we niks doorhadden en hebben de hond opgenomen. Maar dat is niet het einde van het verhaal. Even later komt er een andere vrouw met twee dochters en twee katten, je kon nog zien waar de halsband had gezeten, ze waren goed gevoed, schoon en ook erg rustig, en de vrouw vertelde dat ze ze (wat een toeval) voor haar huis had gevonden. We willen niet te achterdochtig zijn maar als je dit op een rijtje zet is het toch wel erg moeilijk niet te denken dat deze dieren van dezelfde mevrouw zijn die recht in ons gezicht heeft staan liegen, alleen maar om ze achter te kunnen laten. De dieren waren niet geregistreerd dus we kunnen het niet hard bewijzen maar we denken het wel. De dierenopvanghuizen zijn opgestart om dieren op te vangen, zwerfdieren, maar niet dieren met een baasje, en als je om wat voor reden dan ook niet voor je dier wilt zorgen, dan is dat jouw en alleen jouw verantwoordelijkheid, en niet die van de opvanghuizen.  Ondanks dat hebben we de dieren wel altijd opgenomen, maar hemeltjelief, we zijn hier ook niet op ons achterhoofd gevallen, hoewel we soms net alsof doen ten gunste van het welzijn van het dier. Het enige wat ons rest is hopen dat er iemand is die deze arme beesten een tweede kans geeft, de dank die ze hebben gekregen voor zo’n lange tijd loyaal gezelschap is dat ze bij ons gedumpt zijn. We maken ons zorgen over hun welzijn, ze zijn duidelijk bang en gedeprimeerd. Dus als je je familie wilt uitbreiden, denk aan ze, ze hebben je nodig!

 






2/19/2015

Een twijfelachtige “eer”



Victor arriveerde bij Scooby als pup. Nu, bijna 20 maanden later, heeft hij de “eer”, de langste bewoner te zijn van paddock 8. Hij is altijd gelukkig, verwelkomt je altijd met zijn enorme glimlach en een dikke knuffel. Hij houdt van mensen en vindt het heerlijk om naast je te zitten, of nog beter, op je, maar dat is minder, want hij is een erg grote jongen geworden....Hij is speels en sociaal, vooral met de vrouwen, in feite flirt hij met hen allemaal. Victor denkt dat paddock 8 zijn thuis is en dat de Scooby medewerkers en vrijwilligers zijn familie zijn....Maar dit is niet wat wij in gedachten hebben voor onze honden. We willen dat ze MEER liefde en aandacht kunnen ervaren en dat ze iemand zijn of haar beste vriend mogen zijn. En Victor zou een hele goede beste vriend zijn.
Dus laten we alsjeblieft een echt thuis voor hem vinden!
Bekijk onderstaande video en dan zul je zien waar we het over hebben:

https://www.youtube.com/watch?v=lgvyZLvMLvc