10/29/2014

Scooby in getallen 2


Nu we het over adopties hebben, gaan we nog even door met Scooby in getallen, en geven we informatie over het aantal adopties nu we het eind van het jaar naderen. Vanaf januari tot de maand oktober werden er in Spanje ongeveer 200 honden en 67 katten geadopteerd. Als we het hebben over adopties naar het buitenland is het aantal veel groter. Een totaal van 668 honden hebben hun nieuwe thuis gevonden in Belgie, Frankrijk, Nederland, Italie, de USA, Engeland, Duitsland en Zwitserland





10/28/2014

Ons doel



Hallo Scooby vrienden.. Er zijn weken dat Scooby Medina verandert in een prachtige ontmoetingsplek van allerlei nationaliteiten, die allemaal het zelfde doel hebben: helpen, zorgen voor en het adopteren van onze dieren. Dit is wat er vorige week gebeurde toen deze prachtige mensen aankwamen uit Zwitserland, Belgie, Frankrijk en Duitsland, ze brachten een paar dagen bij ons door en namen de hoofdprijs mee: een aantal geadopteerde honden. Dat is het uiteindelijke doel van Scooby en als dat gebeurt maakt het ons erg gelukkig. Jullie helpen ons ook door dit te vertellen en alles wat Scooby doet te promoten. Aan iedereen duizend maal dank, we blijven op jullie en jullie steun rekenen!




 






 



10/26/2014

Weer een reis van hoop


En weer een volledig gevulde truck, gevuld met honden, en weer Simonetta en ik, weer een vrijdagmiddag na het werk en weer een nieuw transport. Op de weg terug uit Italië hadden we wat problemen met de truck dus waren we langs de garage gegaan, we dachten dat het gerepareerd was  maar toen we bij San Sebastian aankwamen begonnen de problemen weer. Ik wilde het zeker weten en belde de garage, en na drie uur en een rekening van 900 euro konden we verder gaan met onze reis. De truck was niet helemaal goed gerepareerd maar ze zeiden dat het veilig was om door te rijden, de eerste stop Bordeaux,  Parijs, Compiegne en dan Nederland. Laat en uitgeput maar alles was OK, het was zo goed om zo veel blije mensen en zo veel blije dieren te zien. We hebben al zo veel transporten gedaan en beginnen er al aan gewend te raken, maar dit is echt heel prachtig en ook precies de reden waarom we dit doen, wij redden dieren omdat jullie er zijn om ze te adopteren. Dank je wel en ga vooral door, ik vind het zelfs leuk om te rijden zelfs al is het vermoeiend.
Ik weet dat we een hoop doen momenteel, veel gevallen van mishandeling rapporteren en ik weet dat jullie er allemaal erg trots op zijn, maar we hebben jullie hulp nodig, de situatie begint nijpend te worden. Je hebt kunnen lezen over al onze gevallen van dieren die gered zijn en hoeveel het er dagelijks zijn maar we kunnen dit niet zonder jullie financiële steun. Willen jullie alsjeblieft vandaag nog doneren, we hebben jullie hulp nu nodig want we moeten anders stoppen met al die gevallen op te nemen.  Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal, Fermin.




















10/24/2014

SCOOBY INGETALLEN



Hallo vrienden, aangezien we het einde van het jaar naderen beginnen we hier bij de Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente de balans op te maken wat 2014 op diverse vlakken heeft betekend. Een van de duidelijkste is het aantal dieren dat binnenkwam en er weer uit ging. Dus hierbij willen we jullie op de hoogte brengen van alles wat er speelt zodat jullie het uit de eerste hand meekrijgen wat de Scooby getallen zijn.
Als we alle gegevens berekenen tot de maand september van 2014, heeft Scooby een totaal van 801 honden en 91 katten opgehaald, en vergeleken met de getallen van vorig jaar gaan we die waarschijnlijk ruim overschrijven, want gedurende het geheel van 2013 heeft Scooby een totaal van 861 honden en 120 katten opgehaald.
En dit betekent in de praktijk 801 nieuwe castraties/sterilisaties, ontworming van elke hond voor 3 maanden intern en extern gedurende de zomer, en afhankelijk van het feit of het volwassen honden zijn of pups, een of meerdere vaccinaties per jaar.
We mogen misschien klagen dat het aantal honden dat we opgehaald hebben zo gestegen is, maar we zijn ook blij dat we deze dieren een nieuwe kans kunnen geven, om een echt thuis voor ze te kunnen vinden dankzij de steun van jullie allemaal.
In de komende dagen zullen we jullie voorzien met meer informatie over Scooby, en jullie meer cijfers en data doorgeven zoals dierenarts kosten, adopties, voedelkosten, bouwwerkzaamheden… We willen dat jullie uit de eerste hand op de hoogte komen van alle dingen die spelen bij Scooby, zogezegd SCOOBY IN GETALLEN.

10/21/2014

De Officiële Scooby Kalender 2015

De officiële Scooby Kalender 2015 is nu te koop in onze winkel. De afmetingen van de kalender zijn ongeveer 30 cm x 42 cm (11 in x 16 in) met een metalen ringband. De kalender is erg mooi geworden, met 12 maanden aan prachtige Scooby foto's.

De kalender is ook erg bruikbaar, omdat het gebruikt kan worden als agenda, met voldoende ruimte voor het noteren van afspraken, verjaardagen en herinneringen. Een perfect cadeau voor de feestdagen voor iedere dierenliefhebber!

Prijs: 17,90 Euro plus verzendkosten.

Please order at: scoobyshop@scoobymedina.com



 

10/19/2014

Geluk


Als je me vandaag zou vragen, “Wat is geluk?”. Dan zou ik gelijk zeggen, “Geluk is mijn dagelijkse lange wandeling in Scooby", net als vandaag, zonder haast, gewoon rustig en vredig, praten tegen de dieren die daar leven. Ik zal jullie schetsen hoe die er vandaag bijvoorbeeld uitziet.

Het was vandaag niet te heet en niet te koud. Niet te zonning maar ook niet te bewolkt, gewoon een perfecte dag met zo’n 23 a 24 graden. Geen echte urgente zaken maar genoeg te doen en genoeg tijd om alles te doen en ervan te genieten.

Geluk is de wandeling tussen alle nieuw aangekomen paarden met Laura mijn galga aan mijn zijde. Tijd nemen om de paarden rustig te benaderen en ze te laten weten dat we te vertrouwen zijn en we ze geen pijn zullen doen. En toen gebeurde het, zelfs de meest angstigste mocht ik aanhalen.

Geluk is ook om mijn armen om hun nek te slaan zoals bij Beduino of Estrella en hun kracht te voelen en hun energie langzaam door mijn lichaam te laten vloeien.

Geluk is ook om wat voer in onze vijver te gooien en te zien hoe de vissen komen eten, want ook vissen beschermen we.

Geluk is ook om rustig te gaan zitten en alle dieren naar me toe te laten komen, mijn honden, de geiten, de paarden. Zelfs de meest angstige onder hen kun je aan zien dat eigenlijk het enige wat ze willen is geknuffeld te worden net als alle andere dieren en dat het alleen een kwestie van tijd en geduld is.

Geluk is een wandeling te maken langs de honden en hun gedag te zeggen en je realiseren dat ze je begrijpen. Ze begrijpen dat het verleden verleden tijd is en dat ze nu ook gelukkig kunnen zijn. Kijkende naar de laatst geredde honden die zo mager waren toen ze binnen kwamen en te zien dat ze flink zijn toegenomen in gewicht en dat ze beetje bij beetje leren om mensen weer te vertrouwen.

Geluk is te zien dat Austin, Lola en de anderen goed aan het herstellen zijn.

Geluk is om te doen wat ik heb gedaan vandaag, de hele dag rondlopen tussen de dieren, om ze te knuffelen, van ze te houden en te zien dat ze ook van  mij houden, paarden, geiten, schapen, varkens, ezels, honden, katten, fretten, kippen, eenden, ganzen etc etc.

En aan het eind van de dag me realiseren wat ik hier heb gecreëerd. Meer dan 1000 gelukkige dieren, het grootste asiel van Spanje. En ik ben er zeker van dat 99.99% van de dieren hier gelukkig zijn. Iedereen zegt dat Scooby een virus heeft en dat als je als vrijwilliger hier komt  je wordt besmet, en ik kan dit volledig onderschrijven. Als je echt van dieren houdt dan denk ik dat er maar heel weinig plaatsen in de wereld zijn zoals hier.

En weet je wat nu het toppunt van geluk is? Als ik die wandeling nu ook zou kunnen doen zonder die pijn in mijn knie, want daar heb ik flink last van. Ik moet gaan afvallen dan zal het zeker beter gaan met mijn knie.

Als je ook eens van het geluk hier wilt proeven kom eens bij ons werken.
Er is maar een klein probleempje en dat is dat dit geluk een flinke prijs heeft. Willen jullie ons helpen.

Bedankt iedereen.

Fermin