9/29/2014

Galgos die dringend hulp nodig hebben 1: Blanca


I hoorde ergens een verhaal over een aantal galgos die dringend hulp nodig hadden omdat hun eigenaar in de gevangenis zat, maar ik kon er een lange tijd niets aan doen omdat ik niet kon achterhalen waar ze waren, en hoe ik in contact kon komen. Tot via via iemand uit de familie me kon bereiken en me kon vertellen wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek dat de eigenaar van de galgos al een aantal maanden in de gevangenis zat en zijn familieleden zorgden wel dat zijn honden eten kregen maar ze zaten zelf in een moeilijke economische situatie en konden dierenarts kosten niet betalen en het slechte geval was dat een van de galgas, Blanca, een enorme tumor op haar buik had, dus de familie was al een tijdje bezig om iemand te vinden die kon helpen, en dan vooral Blanca want die moest gewoon heel veel pijn hebben. En ze vonden zo iemand, dankzij Scooby want ik had contact opgenomen met Fermin die er geen twee tellen over na hoefde te denken en direct toezegde dat Scooby voor alle galgos zou zorgen. Ik weet dat ze bij Scooby heel erg hun best doen al, er zijn steeds meer gevallen van dieren in verschrikkelijke situaties dus ik ben erg dankbaar dat ze ook in dit geval kunnen helpen.
De dag dat ik met de familie af had gesproken, kwamen ze met Blanca aan, de eerste en toen ik haar zag wist ik direct dat ik haar mee moest nemen naar de opvang om de dierenarts naar haar te laten kijken, dus we hebben haar in mijn auto gezet en afgesproken de andere later op te komen halen. Ik wist gelijk wat voor lieverd ze was, een heel zachtaardige en schattige galga die totaal niet bang was van mensen. We zijn samen naar de opvang gereden waar Enrique onze dierenarts haar binnen een paar tellen op de operatietafel had.
En nu gaat het goed met Blanca, ze is een blije galga die iedereen wel leuk moet vinden want ze is lief, aardig, blij, sociaal, een perfecte galgo voor familieleven!

Luz







 

9/28/2014

Mula : 39 uitgemergelde paarden



Alweer Murcia, alweer Raquel de advocaat, ik zou naar Holland gaan met een transport met honden en ze vertelde me dat er 39 paarden waren in een zeer slechte conditie, en weer kon ik geen nee zeggen, dus we zijn weer betrokken geraakt bij 38 paarden – eentje is verdwenen, we vermoeden dat hij dood is, dus ik besloot er naartoe te gaan. Ik had nog wat vakantiedagen over  dus ik ging naar Murcia, rond dezelfde tijd zou ik ook naar Juan Fran en de schapen en geiten van Bullas gaan en ik wilde de paarden met eigen ogen zien. Ik sprak af met Raquel en ging naar de rechtbank om al het papierwerk te tekenen, daarna gingen we naar de plek toe en ik was absoluut geschokt door wat ik daar aantrof. Stel je de situatie eens voor, een prachtige plek, ze hebben daar een hotel voor mensen en de stallen waren echt ongelofelijk mooi, de plek zelf was fantastisch maar toen ik de paarden zag, echt ongelofelijk, de meesten waren echt vel over been, er liepen veulens die meer uitzagen als kleine geiten dan paarden, sommige merries waren echt mager en twee of drie waren in redelijk goede conditie.
Er zijn een aantal overeenkomsten met de Bullas zaak en die geven me echt het idee dat er iets fundamenteel aan het misgaan is met de Spaanse autoriteiten en dierenwelzijn.
  • Beide zaken waren al eerder gerapporteerd.
  • Beide plekken zijn illegaal opgezet en iedereen was daarvan op de hoogte.
  • Niemand had er ook maar iets aan gedaan totdat wij arriveerden.
Dus als jullie het mij vragen hebben diverse autoriteiten de andere kant opgekeken, iedereen wist hiervan en niemand deed iets, ik weet niet hoe ik deze zaken moet benoemen maar ik moet zeggen dat tenminste meerdere autoriteiten hun werk niet naar behoren hebben gedaan.
Na die dag werden we door de rechter aangesproken omdat we hen hadden gevoederd, wat daarna gebeurde was iets echt ongelofelijks maar ik zal jullie hier later over vertellen, een andere dag.
Dus ik gok dat wij dit soort zaken meer en meer zullen rapporteren, zoniet, dan gebeurt er niets.
Ik weet dat we een hoop dingen doen als het gaat om het rapporteren van veel zaken die dierenmishandeling betreffen en dat jullie daar allemaal heel trots op zijn, maar we hebben jullie hulp nu hard nodig, zoniet zullen we al deze reddingsacties moeten stoppen. Kusjes likjes en knuffels van ons allemaal. Fermín

9/27/2014

Zoooo jammer!


Weer een groep pupjes die weg zijn uit een van de puppenkamers en verhuist zijn naar paddock 7-3 van de volwassen honden. Het betekend waarschijnlijk dat ze voor de rest van hun leven bij ons blijven en geen kans op adoptie hebben. Dit voelt echt vreselijk, door ze te verhuizen voelt dit als of we hen opgeven. Natuurlijk is dit niet zo maar nieuwe pups worden binnen gebracht en we hebben de ruimte nodig voor de kleintjes. De jongen hondjes zijn volledig ingeënt en ontwormd en dus moeten ze verhuizen. Alsjeblieft geef ze een kans. Het is echt hart verscheurend om ze te zien. Ze kwamen binnen als kleine baby's  en het enige wat ze tegen hebben is dat ze groter geworden zijn en blijkbaar als ze een bepaalde leeftijd hebben zijn ze niet meer aantrekkelijk en denkt niemand meer aan ze. Ze worden transparant en wil niemand ze meer adopteren. Alsjeblieft laat ze niet in de steek.

Ik weet dat we momenteel heel veel rapporteren over mishandeling- en verwaarlozingszaken en ik weet dat jullie trots zijn op ons maar we hebben jullie hulp nodig. De situatie is momenteel erg moeilijk. Jullie hebben gelezen over alle reddingsacties die we dagelijks uitvoeren maar zonder jullie financiele hulp kunnen we dit niet doen. Alsjeblieft doneer vandaag want we hebben jullie hulp nu nodig anders kunnen we dit niet meer doen.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal.

Fermin













9/25/2014

Dekens en hondenjasjes.



Mijn lieve Scooby vrienden, we zijn zeer zeer succesvol met het ontvangen van jasjes en dekens voor de honden. We willen jullie hiervoor heel hartelijk bedanken maar op dit moment hebben we meer dan genoeg om de komende jaren door te komen. We hebben er zoveel dat we ze ook aan  andere organisaties geven als ze ze nodig hebben. We hebben zelfs een opslag gebouwd van 20 kub speciaal voor dekens en jasjes. Voorlopig willen we jullie vragen om deze niet meer te doneren. Maar als jullie ons willen helpen dan hebben we het volgende initiatief bedacht om geld te werven voor scooby. Het is de 2de hands liefdadigheids-winkel hier in Spanje. Dus als jullie iets willen doneren wat nog in goede staat is en wat we kunnen verkopen om de dieren te helpen dan is dit van harte welkom. Maar het moet echt nog in goede staat en schoon zijn anders hebben we er niets aan. Dan nemen we deze geweldige spullen die jullie misschien gewoon ergens op zolder nog hebben staan graag mee op onze reizen door Europa.

Bedankt.

Kusjes, likjes en knuffels van al die geen stem hebben.

Fermin

9/24/2014

Pers Bericht 17 september 2014


In augustus vorige maand werden 26 Paarden gered door Scooby De paarden kwamen uit Mula (Murcia) en werden in zwaar verwaarloosde toestand aangetroffen. Sociedad Protectora de Animales Scooby heeft in augustus een aanklacht ingediend van verwaarlozing en mishandeling tegen de eigenaar in Mula (Murcia). De omstandigheden waarin de paarden moesten leven was werkelijk verschrikkelijk de dieren verkeerde in hele slechte gezondheid. Er was geen eten en hadden verschillende wonden op hun lichaam. Er werd totaal niet naar ze omgekeken.In afwachting van de juridische overdracht hebben we vast de authorizatie gekregen om een gedeelte van de paarden over te brengen naar ons asiel in Medina de Campo. Gisteren zijn 26 van de paarden hier binnen gekomen. De andere 12 zijn geadopteerd door degene die de dieren heeft verzorgd vanaf het moment dat ze werden gevonden en in beslag genomen zijn door de Seprona. De rechters in Murcia zijn belast met deze zaak en hebben Scooby de authorizatie gegeven om de verzorging van de paarden op zich te nemen. De President van het asiel had gehoord van deze zaak door de advocaat van Scooby in Murcia, Raquel Lopez. Het asiel Sociedad Protectora de Animales y Media Ambiente Scooby vraagt iedereen om te helpen bij het onderhoud en verzorging van deze dieren. Iedereen die wil helpen kan geld storten op het volgende rekening met referentie: Paarden van Mula. 

Scooby
Oosterhout
Nr. 11.52.46.274
IBAN: NL52 RABO 0115 2462 74
BIC: RABONL2U


or via PAYPAL to: scoobyna@scoobymedina.com

Voor meer informatie kan men contact opnemen met: Rebeca Cid Rodríguez Comunicación SPA Scooby 606 234 204 
comunicación@scoobymedina.com