6/29/2014

Bullas 2



Ik wil jullie graag het laatste nieuws vertellen uit Bullas. Alle dieren gaan vooruit. Op dit moment kunnen we ze niet bemiddelen omdat Scooby de
legale curator is van ze ( ik weet niet of het de juiste woord is vertaald door google vertaling). In ieder geval kunnen ze nog niet bemiddeld worden. Voorlopig doen we dus alleen de verzorging en veterinaire behandelingen maar verder kunnen we even niets doen en is er veel vertraging om alles geregeld te krijgen. In de tussentijd is Said in Bullas om de achter gebleven schapen, geiten, paard en varken te voeren en verzorgen  maar komt binnenkort terug. Voor de schapen en geiten is het voorlopig nog niet mogelijk om ze weg te halen ivm de bureaucratie er omheen. Wij zitten nl in een M4 gebied en Bullas is in M3, dat betekend dat onze dieren in een betere gezondheid verkeren dan de dieren in Bullas. We zijn nu aan het kijken of we een andere oplossing voor ze kunnen vinden. Het achter gebleven paard en het varken komen hopelijk deze week mee met Said. Ook een aantal galgo's en podenco's die inmiddels verschijnen in de heuvels van Bullas. Ze verkeren in een zeer slechte conditie. We zijn ze aan het vangen en komen ook deze week naar Scooby. In ieder geval wat ik jullie wilde vertellen is dat de kosten die we tot nu toe gemaakt hebben enorm zijn. Om de dieren hier naar toe te halen moesten we een vrachtwagen huren voor oa de paarden. Dan al het eten en de dierenartskosten. En het zal nog verder oplopen omdat we voorlopig de dieren niet kunnen bemiddelen. We hebben dus zo snel mogelijk geld nodig voor nu maar ook voor de toekomst om de dieren te kunnen blijven voeren en te verzorgen. Willen jullie alsjeblieft doneren wat jullie kunnen we hebben het heel hard nodig.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal,
Fermin

6/25/2014

De dingen die me gelukkig maken deel 1


Gisteren wandelde ik in het veld en zag de paarden van Bullas. Ze zien er al geweldig uit en zijn al enkele kilo's zwaarder geworden. Om precies te zijn ze eten een enorme hoeveelheid wortelen, gras en stro. Er is er een, de kleinste van het stel die je volgt waar je ook gaat. Tis net een hond. En ik heb gezien hoe sprongen maakte van geluk.  De fretten hebben inmiddels een nieuw onderkomen. Onze gevederde vrienden doen het ook goed en weten inmiddels dat tarwe, mais en gras het juiste voer voor ze is. Maar er zijn ook de kleine dingetjes die me gelukkig maken en ik wil het graag met jullie delen. En het gevoel dat jullie allemaal achter je pc zitten en meeleven maakt me helemaal gelukkig. Het zou een beetje belachelijk zijn natuurlijk om maar te schrijven en te schrijven en er is niemand aan de andere kant van de pc zit om het te lezen dus ik wil jullie bedanken dat jullie er zijn. Alle foto's die jullie ons opsturen van de adopteerde honden maken me gelukkig als ik ze zie in hun nieuwe thuis. Blijf ons alsjeblieft de foto's sturen we genieten hiervan.
Om de kleine eendenkuikens te zien groeien, zelfs toen mensen ons vertelde dat ze het niet zouden overleven, ze hebben het gered dank zij onze goede zorgen. Het maakt me gleukkig om in het veld te wandelen om de dieren daar zo vreedzaam te zien, en ik ben blij met onze redding van de dieren uit Bullas en ze te zien opbloeien. Ik ben heel blij met de donaties die we hebben ontvangen dit betekend zoveel voor ons, zoals de voortzetting van ons werk in de toekomst. Het spijt me dat ik overal geld voor moet vragen, sommige mensen zeggen me zelfs dat ik niet genoeg om geld vraag. Dat Scooby  heel veel goeds doet en we daar meer over moeten publiceren. In ieder geval maakt het me gelukkig zelfs als ik zo vaak om geld moet vragen.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal.
Fermin






 

6/23/2014

Raquel: onze advocaat in Murcia.

Ik wil jullie graag voorstellen aan Raquel, ze is onze advocaat in Murcia en belast met de zaak van de verwaarloosde dieren in Bullas. Ik heb haar gevraagd om haar curriculum vitae te geven zodat we deze op de site kunnen zetten en iedereen kan zien welke zaken ze al gedaan heeft en wat ze voor elkaar heeft gekregen voor de dieren. Na een aantal gesprekken met haar ben ik ervan overtuigd dat ze de Scooby spirit heeft en onze standpunten, ten aanzien van dierenwelzijn, deelt en denk dat het heel belangrijk is om haar aan ons team toe te voegen. Voor dierenwelzijn is het belangrijk om dieren te redden maar niet minder belangrijk is het om de criminelen aan te klagen, en te proberen om de wetten aan te passen zodat we op een dag kunnen zeggen dat Spanje wetten heeft die alle dieren beschermen. Alle dieren moeten worden gerespecteerd en beschermd. In afwachting van haar curriculum vitae, moet ik jullie zeggen dat net als ieder ander ze moet eten en daarvoor heeft ze geld nodig en ik denk dat we haar dan ook wat moeten geven. Ook al zegt ze dat al het geld voor de dieren is en als er wat restjes zijn dat we haar dan wat kunnen geven. Mijn voorstel is het volgende; ik denk dat haar werk heel belangrijk is en misschien willen jullie iets voor haar doneren. Willen jullie dan het geld overmaken op de Scooby rekening met devermelding dat het geld bestemd is voor de advocaat.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal

Fermin

6/21/2014

Scooby heeft een teaming groep geopend.

Bij Scooby weten we dat het achterlaten en mishandelen van dieren een Spaans probleem is dat door onze eigen inwoners opgelost dient te worden, maar tegelijkertijd beseffen we dat we de hulp van zoveel mogelijk mensen nodig hebben, en dat het zonder die internationale druk een stuk moeilijker zou zijn om de situatie te veranderen. Door jezelf lid te maken en teamer te worden maakt het mogelijk ons te helpen de kosten te dekken om voor onze dieren te zorgen.

https://www.teaming.net/project/profile/XqygJPuWYeUFrAeJJRF6

6/15/2014

De vrijwilligers bij Scooby en het Puppen Preventie Plan.

Vorige week kwam er een kleine groep van vrijwilligers van Greyhound Compassion terug bij Scooby. En zoals gewoonlijk was er weer een overvloed van geredde dieren bij Scooby, inclusief de minstens 300 galgo's. Een aantal dagen werd besteed aan het schoonmaken en voeren van de Scooby galgo's en de andere inwoners. Een hoop tijd werd besteed aan het administreren van de teken-, en vlooien administratie. Daarnaast waren er nog de patiënten in de clinic die daar in de herstelkennels zaten bij te komen. Die moesten ook verzorgt en schoongemaakt worden. Deze galgo's worden een aantal keren voor een rustige wandeling meegenomen. De galgo's die daar zitten zijn of gesteriliseerd of zoals een stuk of drie, vier geopereerd i.v.m. een gebroken poot. Ze waren binnen gebracht omdat ze slachtoffer waren van een verkeersongeluk.

De herstelkennels zijn het resultaat van de recente en innovatieve ontwikkeling die in het hele opvangcentrum plaatsvind. Voorheen was de enige ruimte voor de dieren om te herstellen een handvol houten kennels die zich  in het koudste en moeilijkste schoon te maken deel van het opvangcentrum bevonden. De blinkende nieuwe kennels bevinden zich in  een in steen opgetrokken gebouw met stenen vloer met betegeling. Geïsoleerd, verwarmd, goede verlichting en aparte verblijven met een comfortabele bedden. Ze zijn ook veel eenvoudiger schoon te houden dan de vorige. Dit is niet alleen veel makkelijke voor de medewerkers en vrijwilligers maar ook de patiënten zien er veel gelukkiger uit in hun nieuwe verblijf wat weer bijdraagt tot een snel herstel.

De volgende fase van ontwikkeling is al aan de gang, de constructie van een klein laboratorium voor de gedoneerde medische apparatuur. Dit het resultaat van hele nuttige donaties van veterinaire leveranciers en dit wordt zeer gewaardeerd.

Het Puppen Preventie Plan: een baanbrekend initiatief.

Het volgende grote fondsenwervingsproject voor Scooby, Greyhound Compassion en de andere Galgo Organisaties in Europa is de Scooby Ambulance. The ambulance zal worden bemand door de Scooby medewerkers en een dierenarts. De ambulance zal ook kunnen rijden in de meer afgelegen gebieden op zwerf dieren op te halen en naar het Scooby opvangcentrum te brengen. Ze worden hier gesteriliseerd en gerehabiliteerd en kunnen daarna geadopteerd worden. De ambulance zal ook honden ophalen van eigenaren die toestemming geven om hun hond te laten steriliseren of castreren. Dit wordt dan in de Scooby clinic gedaan tegen kostprijs. Hierdoor wordt voorkomen dat de galgo's zwanger worden maar ook dat er kruising galgo's worden geboren zoals we vaak zien als de honden worden afgedankt worden en zich vermengen met zwerfhonden. Het was vorig jaar voor Scooby, zoals alle andere asielen, onmogelijk om de enorme toestroom van pups te behappen. Het is dus absoluut noodzakelijk om preventieve maatregelen te nemen.
 




 

6/10/2014

Vandaag is de dag.

Vandaag is de dag.

Vandaag zal ik het verhaal vertellen over een recente gebeurtenis . Afgelopen mei was ik op vakantie in Murcia en iemand die ik ken door facebook, Ger Canals, vroeg me om hulp voor een verborgen geval van verwaarloosde dieren die ze aan het onderzoeken waren. Dus ik vroeg haar waar die plaatsvond. En nu bleek dat het in een dorpje genaamd Bullas was wat vlak bij mijn vakantie adres in Murcia. Dus ik heb haar gevraagd om me te ontmoeten zodat ik samen met haar de plek kom bekijken. Onder het rijden vertelde ze me dat deze man 2 jaar geleden al was veroordeeld voor dieren verwaarlozing en dat hij 3 jaar geen dieren mocht. Dit verbod had hij dus aan zijn laars gelapt. Wat we zagen toen we aankwamen waren honden, hoofdzakelijk podenco's, paarden, schapen, en geiten. Ze waren allemaal vreselijk mager en het drinkwater was heel vies. Hun voedsel bestond uit chips. Inderdaad chips voor alle dieren, honden, paarden, geiten en schapen ze kregen alleen maar chips te eten.

Na ons bezoek hadden we een meeting met de advocaat die belast was met deze zaak en nu is Scooby als aanklager belast met deze rechtzaak. De rechter heeft ons nu ook benoemd tot officiële verantwoordelijke voor alle dieren. Voorzover het zich nu laat aanzien nemen we de volgende dieren op: 7 zwangere merries, 50 a 60 Galgo's en podenco's, 20 fretten en ongeveer 20 schapen en 20 geiten. Vandaag zijn al onze mensen in Bullas, om de honden, paarden en de fretten op te halen. De schapen en geiten moeten nog even wachten in verband met een vervoers licentie die we moeten aanvragen voor hun vervoer maar hopelijk kunnen we ze volgende week ophalen.

En nu moet ik jullie een grote gunst vragen omdat we een hoop geld nodig hebben, de kosten zullen namelijk enorm zijn. We moeten alle dieren natuurlijk te eten geven en voorzien van een goed onderkomen. Er moet een nieuw en veilige plek gebouwd worden voor de fretten. We moeten de galgo's, podenco's en fretten allemaal vaccineren,castreren en steriliseren.  Zoals ik al eerder vertelde voordat we hebben we deze podenco's hadden gered is het moeilijk om adoptanten te vinden voor podenco's maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om  hen achter te laten. Dat doet me terug denken aan het spectakel wat plaatsvond in de tijd in Alicante toen Patricia overleden was en de handelswijze van sommige organisaties die absoluut betreurenswaardig was. Ze gingen  alleen  voor de beste en mooiste dierenn en de oude of de lelijke dieren achter lieten.

Dus wederopm hebben we geld nodig en huizen voor onze honden, fretten en misschien schapen, geiten en paarden. Ze rekenen allemaal op jullie laat ze asjeblieft niet in de kou staan.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal

Fermin


Tussen twee haakjes, bij onze inspectie van de dieren kwam Chocolate een mooie bruine podenco, te voorschijn. Het was duidelijk dat ze eigendom was van die man en ze ontsnapte door over het hek te springen. We hebben haar gevangen en ze is nu in Frankrijk geadopteerd.