3/31/2014

Het mirakel van het leven

Vorige zondag begon het leven veel belovend in Scooby. Een nieuwe inwoner diende zich aan,een sleungelig veulen stak zijn hoofdje voor het eerst in de zonnestralen en verwelkomde de wereld.

Het mysterie van het leven is geweldig, hoe we het ook bekijken, of het nu een kuiken, een pupje, een veulentje of een baby is. Het is gewoon geweldig om te zien hoe de moeder zich gedraagd rond haar kind zoals jullie op de foto kunnen zien. De zachtheid waarmee de moeder haar kind verzorgt en beschermd en lief heeft zorgt ervoor dat sentimenten naar boven komen, die van bescherming, niet voor jezelf maar voor datgene wat uit haar is voorgekomen, een deel van haar is en een deel van haar leven is. 

Na deze toch wat sentimentele gedachten komt gelijk het volgende bij me op, een nieuwe inwoner is weer wat extra kosten voor onder andere eten, dierenarts etc. en je kent ons, we willen ieder moment aanpakken om jullie hulp te vragen. En ik heb het jullie al vele malen gezegd, jullie hulp is essentieel om het onderhoud van onze organisatie en onze inwoners te bekostigen. En hiervoor zullen we jullie altijd, altijd en altijd zeer dankbaar zijn. Ik denk dat er binnenkort nieuwe geboortes zullen volgen maar daarover vertel ik jullie later.

















Wij doen niet aan selectie of zelfingenomenheid




Op dit moment redden we alle galgo's van vele vele perrera's door heel Spanje heen zoals b.v. die van Merida. Wanneer Ana teveel galgo's heeft zitten gaan we er naar toe en halen ze allemaal op. Zoals ook in Tomelloso in Castilla La Mancha en natuurlijk Valladolid, jullie hebben er al verschillende gezien die we daar hebben weggehaald. Maar ook in Talavera de la Reina en Toledo. We hebben honden gekregen van Murcia en nu gaan we er een aantal halen bij Maribel. Dit betekend dat wanneer er een galgo in nood is we helpen maar dit kunnen we alleen doen vanwege jullie hulp. Als er een klein gaatje is dan laten we de hond niet stikken en helpen iedere galgo in dit land. Daarna vragen we jullie om ons te helpen met de rekeningen en om ze te bemiddelen. En natuurlijk laten we het niet gebeuren dat er een hond dood gaat als we een plekje hebben en dit is een afspraak die ik persoonlijk heb gemaakt met de galgo's.

Daarnaast hebben we een heleboel galgo's opgenomen van goeie galgero's van uiteenlopende regio's vanwege de overeenkomst die we hebben met de Regionale federatie van galgero's en we verwachten er nog veel meer.

Maar u even wat anders, ik sprak namelijk iemand uit het zuiden die ons om hulp vroeg met hun galgo's en ze toen vroeg ze me wat wat me aan het denken zetten. Ze vroeg me of we alle galgo's redden of alleen maar specifieke, en zoals jullie weten was mijn antwoord dat we alle galgo's opnemen en ik vroeg haar waarom ze me dit vroeg. Ze vertelde me dat onze vrienden van FBM nu alleen de teven namen en ik weet waarom, hun organisatie Europe Rehoming Galgo's  plaatsen hoofdzakelijk teefjes. Maar ik vind dat iedereen moet proberen om ook de reuen en zelfs de zwarte reuen moet plaatsen. Tenslotte wat voor dierenliefde is het als je de arme reuen achter laat. En dus vraag ik jullie weer om je in te zetten en heel erg je best te doen om de reuen te plaatsen. Ik weet dat reuen af en toe moeilijk kunnen doen, maar ik ken de reuen en ik weet ook dat in de meeste gevallen ze zo ontzetten schattig zijn. Maar af en toe ook een beetje dom en niemand kan het ze kwalijk nemen als ze een foutje maken tenslotte zijn ze niet altijd even intelligent. Neem nu mijn Timo toen ik naar buiten was had hij op de veranda geplast in plaats van in de tuin  en dus moest ik hem straffen voor zijn daad maar zelfs op dit soort momenten is hij zo schattig. We willen dus niet op een punt komen dat we nee moeten zeggen tegen reuen en zwarte honden en daarom schrijf ik jullie dit alles om deze galgo's, de reuen en de zwarte honden die net zo leiden bij de galgero's als de andere honden en dus ook een plek in ons hart verdienen.

Kusjes, beetjes en liefhebbende likjes

Fermin

3/23/2014

Kort nieuws 3



Tot nu toe hebben we voor elkaar gekregen dat 2 mensen een boete hebben gekregen voor het achterlaten van hun dieren. Nu moeten we kijken of we nog mrrt resultaten kunnen boeken met de andere zaken die we hebben aangegeven. En we moeten er op toe zien dat deze mensen de consequenties aanvaarden voor wat ze hebben gedaan. We hebben een groep mensen waarvan 2 advocaten die voor ons klaar staan om alle zaken bij de politie aan te geven wanneer dit nodig is. Alle zaken van het achterlaten, mishandelen, verwaarlozen, illegaal fokken etc etc. van dieren. Als je je bij onze onze groep wilt aansluiten heel graag, stuur ons dan een mailtje, we kunnen alle hulp goed gebruiken.

De jonge paardjes zijn nog steeds zwanger en ze eten ons de oren van het hoofd.

We gaan beginnen met presentaties op scholen. Op dit moment hebben we brieven gestuurd naar alle scholen in de Provincie en sommige daarvan hebben al gereageerd. We hebben 5 presentaties vastgelegd en dit worden er meer en meer. We hebben mensen nodig die zich bij ons willen aansluiten om op scholen presentaties te geven maar ook om scholen te begeleiden die ons bezoeken. Mocht je je hiervoor bij ons willen aansluiten graag, jullie weten ons te vinden. We hebben ook al verschillende afspraken gemaakt met scholen en andere groepen om ons opvangcentrum te bezoeken.

Dit jaar hebben we al 6 transporten gehad naar het buitenland. Vijf van hen hebben we zelf gedaan en een transport is gedaan door een absolute geweldige bus van mensen van Pet Levrieri. Zij hebben 35 honden opgehaald en dat betekend dat we dit jaar al een heleboel honden een fantastisch tehuis hebben kunnen bieden buiten Spanje. En dit is fantastisch want ik vrees dat adopties hier in Spanje steeds minder en minder worden. Met dank aan alle mensen die zich inzetten en alles doen wat ze kunnen om ons te helpen, zonder jullie hulp zou Scooby het niet redden. Ze zetten zich in ondanks de soms belachelijke commentaren  van mensen op facebook waar in ze zeggen 'Ik maak me zorgen, want we weten niet wat er met de honden gebeurd als ze naar het buiten land gaan' of ze insinueren vreemde dingen. Tegen deze mensen wil ik zeggen 'houd je mond'. Wij bekommeren ons altijd om de honden en willen het beste voor ze. En iedere 2 weken doen we een transport en maken we ons zorgen dat alles goed verloopt. Ik zou het werkelijk geweldig vinden als we alle honden in Spanje zouden kunnen laten adopteren maar dat is gewoon weg niet mogelijk. Zeker niet in de grote getale waarin de honden in Spanje worden gedumpt. Het is gewoon onmogelijk om deze allemaal hier te laten adopteren. Dus als je het niet leuk vindt dat ze vertrekken kijk dan niet maar alsjeblieft hou je mond. Ik heb het werkelijk gehad met al deze mensen.

Knuffels, kusjes, likjes en liefdevolle knorretjes  Fermin

3/22/2014

Begrip vragen en bewustwording in Zamora



Vorige week vrijdag 14 maart, was onze Stichting ter bescherming van dieren Scooby, uitgenodigd om een lezing te geven aan jongeren over het verzorgen en gezondheid van dieren en om ze bekent maken met het werk van Scooby. Scooby was uitgenodigd door de Organisatie Sereno, die vrije tijds activiteiten organiseert voor de Gemeente van Zamora

Voor meer dan een uur heeft, de President van Scooby, Fermin Perez,  ze verteld over hoe de organisatie is ontstaan en zich heeft ontwikkeld en over de geschiedenis van een aantal van onze dieren. Verder heeft hij de kinderen uitgenodigd en aangemoedigd om als een groep van vrijwilligers zich voor Scooby Zamora in te zetten. Fermin werd begeleid door een aantal zeer betrokken vrijwilligers van Scooby Zamora

Het grootste gedeelte van de jongeren vertelde ons dat ze thuis ook huisdieren hadden en verantwoordelijk waren in hun verzorging.

Het was een hele plezierige middag waarin Scooby heel goed werk heeft verricht in de bewustmaking van jongeren, tenslotte zijn zij de hoeksteen van onze samenleving en verantwoordelijk voor de toekomst van het welzijn van de dieren.

Vanuit onze organisatie Scooby willen we de Organisatie Sereno en de Gemeente van Zamora heel hartelijk bedanken dat zij ons in de gelegenheid hebben gesteld om wat dichter bij de mensen van Zamora te komen.










3/20/2014

Een reddingsreis naar Cuenca


 
Met een kleine vertraging delen we met jullie de recentelijke reis naar de perrera in Cuenca.

Simonetta is daar op 1 maart geweest en een kostbare lading van 20 galgo's opgehaald.
Ze zijn inmiddels allemaal gecasteerd en toegevoegd aan onze database. Het is nu jullie beurt op verlieft op ze te worden en een liefdevol huis te geven wat ze verdienen.

Geniet nu maar van onze kleine dia-voorstelling waarin we jullie getuigen laten zijn van het ophalen van de honden en hoe heerlijk ze hun nieuwe leven vinden in de Scooby paddock;



Scooby gaat eigenaars rapporteren die hun huisdieren achterlaten.



De Stichting Mens en Omgeving Scooby, heeft in totaal 8 aanklachten ingediend tegen eigenaars die hun dieren hebben achtergelaten. Deze aanklachten zijn ingediend bij de Gemeente van de provincies Castilla y Leon, Valladolid en Salamaca alwaar de dieren zijn gevonden.

De reden van onze aanklachten is dat we moeten weten wat we met deze dieren moeten doen. Ondanks dat ze zijn achtergelaten zijn ze nog steeds eigendom van hun eigenaar. En dan is het voor ons onmogelijk om ze een nieuwe toekomst te geven.  Zolang de Gemeente ons de autorisatie niet geeft om het eigenaarschap op te lossen kunnen we niets doen. We moeten kunnen vaststellen of deze honden van ons of van de oude eigenaar zijn.

Uiteindelijk zijn een aantal van Scooby's pogingen succesvol en zijn de eigenaren onteigend. Dit proces is heel veel werk maar langzaam maar zeker geeft dit enkele resultaten. De tijd verstrijkt  maar Scooby vergeet de dieren niet en blijft vechten als dit nodig is.

Tot nu toe hebben we van drie zaken antwoorden gekregen van de Gemeente. De eerste betreft een staffort mix die in de Scooby residentie was onder gebracht in Valladolid. Na verloop van tijd betaalde de eigenaar het verblijf niet meer voor zijn hond. We hebben keer op keer geprobeerd om contact met de man op te nemen maar zonder enig succes. Nadat we een aanvraag voor onteigening aanvroegen bij de Gemeente kregen we het volgend e antwoord; "Het is een standaard overeenkomst met afspraken die gemaakt zijn in de relatie tussen individuen" en ïn gevolge hiervan kan niet beschreven worden als nalatigheid".  We vragen ons af of dat als het negeren van je hond sinds oktober 2012 geen nalatigheid is,  wat het dan is?

Een ander geval dat opgelost moet worden is het volgende; Een husky die door zijn eigenaar om februrari 2013 bij ons is achtergelaten. Zoals de wet ons voorschrijft hebben we de eigenaar opgespoord maar die wilde niet meer voor zijn hond zorgen. Dus we hebben een klacht in gediend bij de Guardia Civil. De eigenaar heeft uiteindelijk een boete gekregen van 1.503 euro. Alleen was dit niet de uiteindelijke oplossing want de vraag is nog steeds; wie is nu de eigenaar van de hond? Nadat we weer contact hebben opgenomen met de Gemeente, gaf de wet ons uiteindelijk toestemming om de hond op onze naam te zetten. Eindelijk kon deze zaak gesloten worden.

Van een derde aanklacht wachten we nog steeds op een meer specifiek antwoord van de Gemeente. Ze lieten ons weten dat ze bezig zijn met een "tuchtprocedure die leidt tot sancties wegens het achterlaten van de hond" maar dat de uiteindelijke uitvoering hiervan ligt bij de gemeenteraad. In de tussentijd, blijft de hond bij ons.

We zijn al meer dan een jaar bezig met de aanklachten van onteigeningen en het stroomlijnen hiervan en eindelijk zien we dan ook de resultaten. We begrijpen dat de administratie veel werk en tijd vergt maar dit gaat ten koste van een heleboel dieren die kostbare tijd verliezen terwijl ze bij families zouden kunnen zitten die echt van ze houden. We blijven proberen alle betreffende instanties te pushen om zo snel mogelijk te werken zodat deze verlaten honden een fatsoenlijk en goed leven kunnen hebben.

En we blijven vechten tegen iedere persoon die dit soort verwerpelijke acties doet en komen we op voor 'hun dieren'.

SCOOBY luistert ook naar iedereen die zaken weet of kent waarin dieren worden misbruikt of verwaarloost. Zoals ook een voorval waar buren ons informeerden over de wanprestaties van een dierenarts die dieren afslachtte en waar greyhounds op onorthodoxe wijze werden afgemaakt. We hebben dit aangegeven bij de Veterinaire Associatie in Valladolid. Zij antwoordde ons dat 'de waarborgen van de Code of Ethiek van de professionele veterinaire praktijk is overtreden" en dat zij de nodige acties zullen ondernemen om deze praktijken te stoppen.

SCOOBY zorgt voor zijn dieren en vecht dag en nacht tegen misstanden van verwaarlozingen en wanprestaties en zorgt dat deze mensen worden vervolgd en veroordeeld.

Dank aan iedereen die ons helpt met dit werk.