1/31/2014

Daddy overleden aan verdriet



Een 12 jaar oude hond, ziek en met visuele beperkingen, overlijdt nadat zijn baasjes hem vastgebonden achterlaten aan het hek van het asiel.
Judit Calvo – De infectie van het Parvo virus kon hij niet overwinnen maar het was vooral het feit dat zijn baasjes hem in de harde omstandigheden van het asiel hadden achtergelaten waar hij niet overheen kon komen.
“Gedurende zijn tijd bij Scooby heeft hij alleen maar gehuild, hij wilde alleen maar rondgedragen worden door een van ons. Hij reageerde niet op behandelingen en het leek alsof hij dood wilde, hij had geen kracht meer om te leven.” Aldus een van de vrijwilligers van Scooby Adopta in Zamora.
Zijn baasjes brachten Daddy (een naam die door het asiel aan hem gegeven is) enkele reis naar de hondenopvang in Poligono, Los Llanos. De werknemers van die opvang vonden hem vastgebonden aan het hek. Bang en verzwakt liet hij al symptomen van depressiviteit zien en zijn wil tot dood, wat 10 dagen later ook gebeurden.
Bij het asiel waren de mensen erg verdrietig en van slag hiervan, een 12 jaar oude hond met visuele beperkingen en een opgelopen virus. Hoewel dit erg triest is, worden veel honden in de laatste fase van hun leven achtergelaten. Daarom zijn de mensen van het asiel er zo op gebrand om voor deze honden zo snel mogelijk een nieuw thuis te vinden. “Voor oude honden is het namelijk erg lastig om nog aan de omstandigheden in het asiel te wennen. Hoewel ze de benodigde zorg krijgen, eten en zo veel mogelijk liefde, blijft het een koude, vreemde plek voor ze en is het moeilijk een nieuw leven te starten.” Klagen de mensen van Scooby.
Daddy is een van deze gevallen: z’n hele leven bij baasjes thuis doorgebracht en in de laatste fase van zijn leven wordt hij ziek achtergelaten, waarbij de zorg en aandacht die hem gegeven is door de dierenarts zelfs niet genoeg was om zijn wil tot leven terug te geven.
Niemand weet waarom de baasjes die beslissing gemaakt hebben en er zijn veel reacties op dit verhaal gekomen. Hoe dan ook, de mensen in het asiel begrijpen niet hoe je afstand kan doen van een dier waar je zo lang je leven mee hebt gedeeld. Een van de theorieën is dat het baasje is overleden en dat niemand uit de familie of omgeving voor hem kon zorgen.
Wat er ook gebeurd is, Daddy is helaas niet het enige geval en zal ook niet de laatste zijn. “Regelmatig vinden we dieren in barre omstandigheden, vastgebonden aan een hek, achtergelaten in hokken, prullenbakken en soms zelfs over een hek gesmeten met botbreuken als gevolg. Dit is de harde realiteit waar de vrijwilliger mee te maken heeft en zij hopen dan ook dat mensen realiseren wat ze het dier aandoen en vooral de oudere honden, want het moment dat ze de hond achterlaten tekenen ze hun doodvonnis. Helaas worden oudere honden niet veel geadopteerd” Aldus de mensen van het asiel.
Op het eind hadden de mensen van Scooby in Medina del Campo een plek gevonden voor Daddy en daar leek het iets beter te gaan maar helaas bleek het te laat. Hij is gelukkig wel overleden op een liefdevolle plek.

1/15/2014

Galgo vrouwtje aangereden



Deze galga werd gisteravond aangereden door een auto en de politie belde om te vragen of ze haar hier konden brengen. Ik zei natuurlijk ja maar een uur later waren ze nog steeds niet gearriveerd.
Een vrouw die de hond ook had gezien midden op een rotonde van een heel gevaarlijke snelweg in Valladolid, waar ze een gevaar was voor zichzelf en waarschijnlijk ook voor andere auto’s door een ongeluk te veroorzaken, belde Luz Diez en samen konden ze de galga ophalen en haar in de auto leggen om haar hier te brengen.
Dus.. de politie belde me wel maar deden niets meer dan haar zwaar gewond op de weg achterlaten. Het minste wat ze hadden kunnen doen is me terugbellen om me te laten weten waar ze was!!  Ze heeft een hoop pijn maar is was geruster dan gisteravond.
Groeten
Cobie






http://www.youtube.com/watch?v=jmPzj1O7WzA&feature=youtu.be

1/09/2014

Katjes



Het probleem begint te groeien, iedere keer zijn er meer en meer en heel veel meer, het probleem van de verlaten katten is enorm, er gaat amper een dag voorbij dat we er geen ophalen, we hebben zelfs gedacht speciale katten-adoptiedagen te gaan organiseren. Ze zijn echt schattig, en ze zijn klaar voor adoptie met alle prikken, gesteriliseerd en gechipt, dus help ons alsjeblieft onze kattenopvang leeg te maken. Kussen, knuffels en veel meer van onze dieren. Fermin.
En op de foto’s zie je echt veel minder katten dan er in werkelijkheid zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=hmkZ-P3wP9k&feature=youtu.be

1/08/2014

Meko


Terwijl ik langzaam reed in mijn auto door mijn woonplaats, kwam ineens een kleine hond uit het niks, rennend en met de staart tussen de poten. Eerst denk je nog dat je misschien een andere geur afgeeft en dat de zwerfhonden dat in de gaten hebben en dan zorgen dat ze in jouw blikveld terecht komen, en misschien is dat wel wat hij deed?
Ik ben de auto uitgestapt en heb geprobeerd hem te vangen maar hij was zo angstig dat hij bleef rennen. Ik gaf niet op en volgde hem maar iedere keer dat ik hem probeerde te pakken rende hij gillend weg en werd steeds banger van me, dus dat zette me al aan het denken, wat deze kleine jongen in zijn korte leventje van zo’n twee maanden al moet hebben meegemaakt. Twee maanden en hij had al een onzettende angst voor “mensen”, wat voor wreed persoon zou zo’n klein en weerloos schepseltje nu pijn kunnen doen?
Omdat het door mij niet lukte, liet ik mijn hond Asly uit de auto en zij begon met hem te spelen en ik probeerde hem in een onoplettend moment te pakken, maar hij niets anders dan gillen en ontsnapte weer, waarna hij zich verstopte onder een auto. Natuurlijk kon ik dat niet over mijn kant laten gaan, ik wilde hem zo graag helpen dat ik onder de auto ben gekropen om hem te kunnen pakken en hem ergens te brengen waar hij veilig zou zijn.
Uiteindelijk liet hij zich pakken maar hij was aan het gillen en het huilen, denkend dat ik hem iets vreselijks aan zou doen, maar toen hij in de gaten had dat ik hem alleen ging aaien en kusjes ging geven, werd hij al snel rustiger. Hij keek me aan met dat kleine gepijnigde gezichtje en ik zei tegen hem dat hij niet meer zou lijden en dat ik er voor zou zorgen dat ik een huis voor hem vond waar hij voor altijd gelukkig zou zijn. Ik geloof dat hij me begreep want hij likte mijn neus en ik voelde me de gelukkigste vrouw ter wereld dat ik weer een dier had kunnen redden.
Nu zoekt hij dus een thuis, het is een mannetje en een puppy van een maand of 2, hij zal klein blijven en het is een goede hond, liefdevol, speels.. kortom een schatje!


1/02/2014

Apy


Apy is een klein hondje, ongeveer 3 jaar oud en voor mij de perfecte hond. Het is de typische schoothond die je overal volgt. Als je zijn patio in komt en je hem geen aandacht schenkt, begint hij net zo lang te springen tot je hem wel ziet en hij stopt niet tot je hem hebt aangehaald. Omdat hij de kleinste in de patio is (6 kg ong) moet hij springen om gezien te worden. En als je op je hurken gaat om hem aan te halen, gaat hij op je benen zitten en draait zichzelf in een kleine bal alsof hij wil zeggen: neem me met je mee alsjeblieft! Je kunt merkten dat hij in een huis gewoond heeft en liefde heeft gekend maar ik stel me voor dat mensen er moe van werden en hem achtergelaten hebben, mensen kunnen echt zo wreed zijn. Hij heeft het moeilijk in de patio want hij wil graag de hele tijd geliefd zijn, en niet in een onbekende plek zonder het constante gezelschap van een mens, hij heeft het zwaar en is de hele dag aan het janken, aandacht vragend van iedereen die hem maar wil zien. Zijn vorige eigenaren hebben hem dat in die twee korte jaren wel gegeven, maar ze hebben het hem afgenomen toen ze hem in de steek lieten.
Hij heeft een thuis nodig, het is een heel speciale hond, en als je een hond zoekt die je overal zal volgen en die heel veel van je zal houden, dan zoek je hem!