12/27/2013

Een korte update




Aangezien we in een visueel tijdperk leven, zal ik vooral afbeeldingen laten zien om je op de hoogte te brengen van de laatste nieuwtjes.

Gracia, onze merrie, was afgelopen dinsdag heel ziek. De dierenarts bevestigde dat en zei dat ze een koliek had. Dit is een serieus probleem bij paarden maar hij zei ons ook dat het waarschijnlijk kwam omdat ze zwanger is en bijna moet bevallen. Inmiddels is de koliek weg en gaat het goed, het wachten is dus nu op de bevalling!

Met de ezel gaat het een stuk beter, ze valt niet langer om en ze gedraagt zich vaak als een klein boefje. Ze vertrouwt mensen nog niet dus we moeten wel op onze hoede blijven. We hebben d’r hoeven geslepen en d’r haar geknipt.

We hebben er een geit bij..de dierenarts Benavente belde ons en vertelde dat ze een geit hadden opgehaald en niet wisten wat er mee te doen. Deze is dus nu bij ons, dat zal geen verrassing zijn!

De verbouwing van het nieuwe ziekenhuis gaat goed. Het is nog steeds heel erg nodig aangezien het aantal operaties blijft oplopen. We zullen je binnenkort op de hoogte brengen van de statistieken van dit jaar, ze zijn weer spectaculair!

Likjes, pootjes, en liefdevolle bijtjes, Fermin

 
























12/20/2013

Pups, pups en nog meer pups


Ze zeggen dat een plaatje duizend keer meer waard is dan woorden en daarom zal ik een serie video’s van onze pups plaatsen, het is echt een gekkenhuis het aantal pups dat we hebben opgevangen. We hebben nog een paar van Silke’s pups maar we hebben nog veel meer nestjes gekregen. Dit is echt een doorgaand probleem, we zijn zo geciviliseerd geworden in dit land dat we de pups niet meer direct na de geboorte verdrinken, maar we zijn niet geciviliseerd genoeg om de vrouwtjes te steriliseren, dus we zijn nu echt bezig om het thema van sterilisatie en castratie te promoten. Het is nog een beetje vroeg daarvoor en ik hou jullie op de hoogte maar voor nu: adopteer alsjeblieft deze vele en erg grappige pups.
Kusjes en lieve likjes, Fermin

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=djGZde_qDcQ 

12/19/2013

Mérida Galgos in Paddock 1 - SCOOBY-TV

Toen ik de twee filmpjes ontving om een Scooby tv uitzending van ze te maken
en ze op het web te zetten, moet ik toegeven dat ik heel erg ontroerd was
door deze geweldige verandering, en wat meer was: ik was trots. Trots op
Scooby, trots op de mensen daar en trots op onze vrienden die het mogelijk
maken, door middel van hun donaties, financieel en materieel, het Project
3000 en het Virtuele Adoptieprogramma, om voor hen te zorgen die zonder ons
verloren zouden zijn.  We zijn een winning team en 12 van onze eerste
prijzen kun je hier zien! Christiane


http://www.youtube.com/watch?v=YwxUiaTMoQg

12/17/2013

We hebben jullie hulp nodig 3

Voor ons staan onze dieren op de eerste plaats en de vrijwilligers op de tweede, dus als we die twee samenvoegen dan staat voorop dat om de veiligheid van onze reizen met dieren te verbeteren, we nu besloten hebben om winterbanden te plaatsen op onze vrachtwagen waar we onze dieren in vervoeren, dit kost echt heel veel vanwege de prijs van de banden maar  veiligheid is het allerbelangrijkste . 
Kusjes, knuffels,  en liefdevol gehinnik. Fermin




12/15/2013

De honden uit Merida, 2 weken na aankomst



Dit zijn de foto’s die genomen zijn om hen op de adoptiepagina’s te kunnen plaatsen, zodat ze heel binnenkort klaar zijn om door jullie gereserveerd te worden! Kijk in hun ogen en je kunt al heel duidelijk het verschil zien vergeleken met 2 weken geleden, ze krijgen weer een beetje leven terug in hun ogen!
En nogmaals, een enorm dank jullie wel aan al onze trouwe vrienden die ons geholpen hebben met hun donaties zodat ook deze reddingsacties met flinke extra kosten voor ons mogelijk zijn! We zijn jullie erg dankbaar  namens onze dieren in nood dat we op jullie kunnen rekenen!

Dia show: