6/26/2013

REGELS voor SCOOBY LOTERIJ

De loterij loopt van 1 mei 2013 tot 31 augustus 2013

Prijs: Een handgemaakte Home for Hounds deken, gehaakt van zachte acrylgarens.
De hondenhoofden hebben zachte oren. De deken is 42,5 bij 33 inch.
 
 

HOE DOE JE MEE:
Er zijn twee (2) manieren om mee te doen met de loterij:
Online:
www.ScoobyRaffle.blogspot.com
·        Lotenverkoop online, betaling via PayPal (Scoobyna@scoobymedina.com)
·        Op elk lot dat online via Paypal is gekocht (scoobyna@scoobymedina.com) komt je naam en adres te staan.

LOTPRIJZEN EN BETALING:

Ÿ  1 lot $5 CND/USD (4€, 3£), 
Ÿ  3 loten voor $10 CND/USD (8€, 7£),)
Ÿ  8 loten voor $20 CND/USD (15€,13 £)
Ÿ  PayPal, e-cheques en creditcards worden geaccepteerd via PayPal,.  
Ÿ  Persoonlijke cheques en money orders zijn welkom. Zie hieronder voor het mailadres. 

Let op: alle e-cheques, persoonlijke cheques en money orders zijn onderhevig aan inklaring voordat
      de loten op de naam van de koper worden uitgegeven.
Ÿ  De winnaar wordt getrokken op 31 august 2013


TREKKING
Ÿ  De trekking wordt op zaterdag 31 augustus 2013 verricht door een onafhankelijke partij, die niet gerelateerd is aan Scooby Medina of Scooby Noord-Amerika. Bekendmaking van het winnende lot geschiedt via telefoon en/of e-mail. Bekendmaking geschiedt binnen 2 werkdagen nadat het winnende lot is getrokken. De winnaar heeft 5 dagen de tijd om te reageren op de bekendmaking van het winnende lot. In het geval de winnaar niet reageert, of als deze de prijs niet wil hebben, dan wordt er een nieuw lot getrokken om de winnaar vast te stellen.
Ÿ  Door het accepteren van de prijs stemt de winnaar ermee in dat zijn/haar naam op de Scooby website wordt gepubliceerd, alsmede op hun Facebookpagina en op de diverse media waarop de Loterij is aangekondigd.
Ÿ  Verzending inclusief portokosten wordt verzorgd door Scooby Noord-Amerika.
Ÿ  Let op: controleer of het verzendadres correct is. Dit verzendadres moet een huisadres zijn.

Vragen? Mail alsjebieft naar diane@scoobymedina.com
Als je een persoonlijke cheque of money order wilt sturen, zet dit dan op naam van Scooby North America en stuur dit naar:

Diane Ward
115 Courier Ct. NE
Leesburg, VA 20176
USA

Scooby Medina en Scooby Noord-Amerika zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte of verloren inzendingen. De gehele opbrengst van de loterij wordt naar Scooby Medina in Spanje gestuurd om voer voor de opvang te kunnen kopen.

6/24/2013

Dringende actie vereist van alle burgers van de Europese Unie – Schrijf nu!



Op maandag 15 april heeft madame Michele Striffler, een Franse europarlementariër die zich actief bezighoudt met dierenwelzijnszaken, samen met 11 mede-ondertekenaars de Schriftelijke Verklaring 0006/2013 ingediend om een onmiddellijke stop te bewerkstelligen tegen foltering en mishandeling van greyhounds in Europa. Slechts 200 woorden, die een grote impact kunnen hebben op de levens van vele greyhounds. De Schriftelijke Verklaring loopt af op 15 juli 2013. De Schriftelijke Verklaring stelt simpel en duidelijk dat alle vormen van wreedheid aangedaan aan greyhounds in Europa, moeten stoppen en dat adequate handhaving van dierenwelzijnswetten nodig is. Hier kun je meer informatie lezen.
De Schriftelijke Verklaring moet door de leden van het Europees Parlement worden ondertekend. Het zou vreselijk jammer zijn als de Verklaring niet genoeg handtekeningen kreeg, dus het zou geweldig zijn als wij als EU-burgers onze Europarlementariërs zouden laten weten dat wij graag willen dat ze de Verklaring ondertekenen. Als je jouw Europarlementariërs wilt benaderen, dan vind je hun gegevens op deze link: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/map.html.
Hieronder staat een voorbeeldbrief:
Naam
en adres
van jouw Europarlementariër

Het is een vastgelegd en gepubliceerd feit dat een geschat aantal van 100.000 Galgo’s (Spaanse greyhounds) IEDER JAAR  aan het eind van het jachtseizoen worden achtergelaten, verwond en gemarteld. Een veel kleiner aantal Britse en Ierse greyhounds in de race-industie ondergaan hetzelfde lot. Met alle op internet beschikbare informatie over deze verwerpelijke situaties, die zich hoofdzakelijk in Engeland en Spanje voordoen, kunnen deze feiten niet ontkend worden.
De Schriftelijke Verklaring 0006/2013 stelt simpel en duidelijk dat alle vormen van wreedheid tegen  greyhounds in Europa, moeten stoppen en dat adequate handhaving van dierenwelzijnswetten nodig is.
Ik smeek u om alstublieft Schriftelijke Verklaring 0006/2013 te ondertekenen. Kijk alstublieft niet de andere kant op en negeer niet mijn  smeekbede. Teken alstublieft voor 15 juli 2013 en help iedereen om een einde te maken aan het verwerpelijke en onvergeeflijke lijden van deze dieren elk jaar.
Uw naam
Adres
Land

6/21/2013

De zomer komt



Het is juni en ik heb zoveel te doen, testen nakijken, cijfers geven, etc. etc.. maar het mooie is dat er steeds minder dagen zijn tot de vakantie en ik heb die echt nodig, dit jaar was vooral zwaar op alle gebied, op het werk en met Scooby, het zijn al zoveel jaren in de dierenopvang, en dan nog zeggen ze dat ik er niks van snap.
Maar ja, dat zal nooit veranderen dus ik zal jullie wat nieuwtjes vertellen;  de ezel is bevallen, ze heeft een meisje gekregen die we Marie gaan noemen, en de opvang in Zamora vult sneller dan we hadden verwacht.



 Zoals jullie weten schrijven wij ons in voor de opvang en het ophalen van verlaten honden in die plaatsen waar het werd gedaan door een winstmakend bedrijf, omdat wij denken dat wij het beter doen omdat wij alle dieren meenemen, zelfs met het eventuele gevolg van overpopulatie, maar de andere optie die veel mensen hanteren is naar een asiel gaan en daar een aantal honden uitkiezen die een grote kans op adoptie hebben, en de rest zal dan worden gedood. En volgens mij denken jullie dat er niet zoveel honden gedood worden want waar wij nu steeds tegenaan lopen is dat de meeste mensen denken dat ze hier prima zitten en dat wij ze nooit zullen laten inslapen, dus die mensen gaan nu naar de asiels omdat ze daar wel een houdbaarheidsdatum hebben, dus ik bedenk ineens dat we misschien beter kunnen liegen en zeggen dat we ze hier bij Scooby ook laten inslapen, zoals sommigen wel eens gezegd hebben, dat ze bij Scooby iedere dag wel honden in lieten slapen, dus daarom is het heel erg noodzakelijk dat ze zo snel mogelijk een plek vinden voor die arme dieren. Ja natuurlijk is het belangrijk om een plek voor ze te vinden, maar niet omdat ze elkaar opvreten , ben je gek ze zijn schattig en prachtig  en misschien moeten we ze wel een houdbaarheidsdatum geven om ze geadopteerd  te krijgen. De laatste tijd krijgen we allerlei soorten en kleuren binnen, ik weet niet waarom maar het lijkt wel alsof mensen, als ze weten dat de honden worden opgevangen door een dierenbeschermingsorganisatie, makkelijker afstand doen van hun huisdier, want tot nu toe is het aantal opgehaalde dieren verdubbeld of verdrievoudigd. We halen nesten katten op in Salamanca, alle katten van de wereld en een paar meer, hetzelfde met puppies, we hebben zelfs een nest met drie jonge galgo’s met schurft, die allemaal worden behandeld. Ik denk wel eens dat we dit probleem aan de basis moeten aanpakken, en dit ongeremde fokken met dieren moeten stoppen omdat er allemaal ongewenste nestjes uit komen, dus ik stel me voor dat we een aantal campagnes starten, een om mensen bewust te maken van het probleem, een om de dierenartsen makkelijker sterilisaties te laten uitvoeren tegen een lage prijs en als derde een campagne om de wet strenger te hanteren en mensen te beboeten die fokken zonder vergunning. Wat duidelijk is, is dat dit een strijd is op vele fronten en niet alleen op het van dierenwelzijn. Ik stel voor
-         Informatie en bewustwording
-         Sterilisatie faciliteren
-         Boetes opleggen.
Het is niet te geloven dat je nog steeds posters vindt op muren die dieren te koop aanbieden, of advertenties in de tweedehands rubrieken in de krant. Volgens mij is het fiscale fraude want ik geloof niet dat ze belasting afdragen en ik snap niet dat de belastingdienst er niets aan doet. Kusjes, omhelzingen, likjes en liefdevolle beetjes, Fermin.

6/14/2013

SOPHIE, EEN HEEL BIJZONDER HONDJE



Sophie’s geval raakte mijn hart. Toen ik haar zag, werd mijn medeleven gewekt en ik vroeg me af hoe ze terecht was gekomen op de plek waar we haar vonden. Zo klein, zo bang, zo onschuldig, zo…..  het is zo onrechtvaardig wat ze deze dieren aandoen…. Haar uiterlijk raakte me in mijn ziel. Ze was helemaal alleen, trillend en vreselijk bang, het leek of haar kleine oogjes zeiden: „Neem me mee“. En ik kon haar niet weerstaan en ik nam haar in mijn armen en zei tegen haar: „Ik beloof je dat ik een goed thuis voor je zal vinden“ en ze gaf me een lik over mijn neus alsof ze me wilde bedanken.

Ze was in Medina del Campo gevonden, aan het rondlopen terwijl ze hulp vroeg aan iedereen die ze maar tegenkwam. Hopelijk zou iemand haar zien en ons bellen om haar op te halen. Toen ze naar Scooby kwam, was ze in een verschrikkelijke conditie. Haar haar was erg lang, vies en zo vol met knopen dat dit wonden veroorzaakte op haar kleine en extreem dunne lichaam. We wetern niet wiens hond ze was of wie er voor haar zorgde, maar ik ben blij dat ze nu in Scooby is.

We hebben haar naar de trimsalon gebracht om al die knopen te verwijderen en meer wondjes te voorkomen. Zonder al dat haar realiseerden we ons dat ze aan het verhongeren was. Ze was extreem dun!

Ze is langzaam aan het herstellen. Ze heeft diverse katten en kinderen ontmoet, waarmee ze erg op haar gemak en vriendelijk lijkt. We hebben haar ook geleerd om met speelgoed te spelen, omdat het arme ding nog nooit in haar leven heeft gespeeld. Nu wacht ze op die persoon die haar een thuis en de onvoorwaardelijke liefde zal geven die ze verdient, na alles wat ze meegemaakt moet hebben...