1/28/2013

Nog eens 27 galgos…


… zijn aangekomen bij Scooby vanuit het asiel in Cuenca op 10 januari. Cristina en Simonetta, een Italiaanse vrijwilligster, vertrokken al om 6 uur ’s ochtends om de honden op te halen. Dus het was een dubbele vrouwen-inspanning en het werkte prima!  We hopen dat we de honden snel kunnen overdragen naar hun nieuwe leven als geliefde huisdieren en we rekenen op jullie om die hoop waar te maken!  Geniet van de dia voorstelling!

http://www.youtube.com/watch?v=JbYpSg-G2_k  

1/26/2013

Een hele trieste dag voor de oudjes



Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van twee van de bewoners van de tuin: Donald en Moro. Deze twee oudjes hebben bijna een jaar bij Scooby gezeten  waar ze gelukkig voorzien zijn van veel snoepjes, omhelzingen en kusjes.
Maar helaas zijn ze allebei erg ziek geworden de laatste dagen. Medicatie en pijnstillers hielpen niet meer dus de dierenarts heeft de moeilijke beslissing moeten nemen om ze te laten gaan. Arme honden, om hun laatste maanden in een opvang te moeten doorbrengen in plaats van in een thuis! Deze twee lieverds hoefden gelukkig niet alleen te zijn, hun Scooby suikertante Ana was bij ze. Dank je wel Ana dat je er voor ze was!
Donald en Moro zullen door velen gemist worden. Donald die niet meer voor de gele deur zal zitten, wachtend op een aai, en Moro die niet meer zal vragen of je zijn tennisbal wilt gooien. Rust zacht oude vrienden!



1/24/2013

Emperador, een nieuw paard op onze boerderij

Kijk eens goed naar de bijgaande foto en leg ons uit of het mogelijk zou zijn geweest hem niet op te nemen. Hij is ongeveer 27 jaar oud en dat hebben we geschat nadat we de eerste eigenaar van het dier gesproken hebben.  Het geval ais dat we werden gebeld dat men een paard had dat men niet langer kon gebruiken dus ze wilden hem kwijt, en toen kwamen ze met een  overduidelijk bedacht verhaal om te verklaren waarom het arme dier in zo’n ontzettend slechte staat verkeerde, arme Emperador. Dus  nu is het zo dat hij bij ons is, en we moeten zorgen dat er wat meer vlees op die botten komt, zorgen dat z’n hoeven in orde komen en hij er weer als een paard komt uit te zien, zodat hij de laatste jaren van zijn leven in een omgeving is waar hij aandacht krijgt en goed verzorgd wordt, en misschien kan hij zijn steentje bijdragen en bijvoorbeeld wat kinderen op hem laten rondrijden, want ik garandeer je dat hij zich prima gedraagt. Het rare is dat zijn huidige eigenaar volgens de papieren niet de echte eigenaar is want hij is verkocht zonder het papierwerk in orde te maken dus we zijn aan het uitzoeken wie de echte eigenaar is zodat we de papieren op onze naam kunnen zetten, en dan heeft hij alleen nog iemand nodig die hem adopteert, al dan niet virtueel.  Groeten van Emperador



1/22/2013

Hot dogs



De mensen bij Scooby doen altijd hun uiterste best om het voor onze dieren zo prettig mogelijk te maken gedurende de tijd dat ze bij ons zijn, tot het moment dat ze geadopteerd worden en gelukkig duurt dat gewoonlijk niet zo heel lang voor de galgos.
In het tijdsbestek van een hele ochtend hebben onze gespecialiseerde techneuten 28 warmtelampen opgehangen in 4 patio’s , waar ongeveer 100 galgos verblijven. Op die manier kunnen de dieren de bitter koude winters hier in Spanje wat beter en wat comfortabeler doorkomen.
Deze nieuwe installaties kosten natuurlijk geld en moeten worden gedekt door donaties, van mensen die al langer helpen of die Scooby voor het eerst ondersteunen. Elk beetje hulp, hoe klein ook, zal worden gebruikt voor verbeteringen van onze opvang, om het leven van de dieren die bij ons blijven tot ze geadopteerd worden, een beetje beter te maken. Want uiteindelijk zijn zij ons belangrijkste doel.
Dank u wel voor alle hulp en steun. Heb je interesse in de werkzaamheden van Scooby of wil je gewoon meer over ons weten, dan kun je alle informatie vinden op de website www.scoobymedina.org


1/20/2013

Scooby's aanbod voor hulp aan El Galgo Senior

Beste Vrienden

Ik ga jullie vertellen wat er gebeurd is op mijn (onnodige) reis naar Alicante.
Zoals jullie mogelijk al gehoord hebben is Pat Osborne overleden, zij is aangereden door een tram. Het bleek dat, omdat zij wat doof was de tram niet aan horen aankomen.

Helaas kunnen deze trieste dingen gebeuren. Maar Pat had ook een opvang centrum voor galgos.  En toen ik van haar ongeluk hoorde heb ik gelijk aangeboden om alle dieren die in het centrum zaten bij Scooby op te nemen maar ook om de coordinatie op me te nemen voor de afwikkeling. Ik vertrok onmiddelijk afgelopen vrijdag naar mijn broer in  Murcia zodat ik de volgende dag bij het opvangcentrum van El Galgo Senior zou zijn.

Gisteren, zaterdag,  kwam ik daar  s'morgens en om eerlijk te zeggen schrok ik wat ik daar aantrof. Een heleboel verschillende mensen van verschillende organisaties waren ook aanwezig die allemaal al honden aan het uitzoeken waren voor hun organisaties.

Ik weet niet waar dit initiatief vandaan kwam maar ik was heel erg verbaast. En helemaal toen Maria Jose, de Belgiesche vrijwilligser van El Galgo Senior, een  verantwoordelijke dus van de organisatie, zei dat ze zelf net zo verrast was, en dat er zelfs organisaties onderling aan het kibblen waren over de honden.
Het was zelfs zo erg dat  een hond was die al gereserveerd was door een Zwitserse organisatie, door een aanwezige organisatie zijn oog op die hond had laten vallen  zei dat ze in Zwitserland maar een andere hond moesten reserveren omdat zij deze wilde meenemen.

Als jullie een beetje bekend zijn met de werkwijze van Scooby dan weet je dat Scooby nooit honden uitkiest. We proberen juist het probleem op te lossen en alle dieren te redden zonder uitzondering. Ik heb de vrijwilligers gevraagd wie de aanwezige mensen waren maar ze kende ze niet. Ze hadden ze ook nooit eerder gezien. Verder  kwam ik te weten dat Pat de meeste galgo's overnam van de galgero's en de zigeuners uit de buurt en dat bracht  me op het idee dat er misschien mogelijk zou kunnen zijn om het asiel open te houden voor deze honden  en dat Scooby hiervoor zou zorgdragen. Dit voorstel heb ik ook aan Pats zoon voorgesteld en dat Scooby dan een medewerker zou aanstellen.

Oscar zou van Medina daar naar toe verhuizen om de zorg voor het asile op zich te nemen om deze mogelijkheid te onderzoeken. Scooby zou dan voorlopig alle kosten op zich nemen temeer daar ik me zorgen maakte over wat er van de arme dieren daar zou gebeuren als er geen opvang meer zou zijn.
Helaas werd mijn aanbieding afgeslagen en enige wat overbleef was om wat honden uitzoeken en meenemen. Maar ik kan niet uitzoeken ik wil ze allemaal redden omdat ze allemaal het recht hebben op een toekomst, zwarte, witte, reuen, teven, angstig, sociaal, met of zonder leishmania.

Ik heb mijn telefoonnummer achter gelaten en ben weggegaan. Want na 25 jaar galgo's te hebben gered ga ik niet een gevecht aan alleen voor een paar galgo's. Er zijn er nog zoveel die gered moeten worden waarvan de meeste niet  op facebook of in de media worden gepromoot. Maar het zijn allemaal galgo's die het recht hebben op een betere toekomst.

Later kwam ik er achter dat ene Ana Patricia, waar ik nog nooit van gehoord had en ik ook niet weet van welke organisatie zij is, mensen vertelde dat ik een jager en zigeuner was en dat zij er persoonlijk voor instond dat Scooby geen enkele galgo zou krijgen. Ik zou werkelijk graag willen weten wie deze Ana Patricia is en haar dan graag zelf zou willen vertellen dat ik al galgo's redden was toen zij nog niet eens wist wat een galgo was.

Zo dit is het verhaal zoals het is. Dit keer was Scooby dus niet nodig maar we gaan door met het redden van galgo's uit perreras die niemand wil hebben. En een ding is zeker en dat is dat we binnenkort weer 27 galgo's opnemen vanuit Cuenca en we ook  nog een vol transport met galgo's krijgen vanuit Sevilla omdat Isabelle bij ons aan de bel trok dat ze weer overvol zaten.
Ik weet dat er initiatieven waren om geld in te zamelen voor de galgos van Pat maar helaas komen ze dus niet. Maar weet je, de kosten voor deze honden zijn niet eens zo hoog aangezien ze allemaal al gesteriliseerd of gecastreerd zijn, gechipt en gevaccineerd, dus eigenlijk klaar gemaakt voor adoptie. Dus de mensen die voor dit doel geld hebben gedoneerd, laat me weten of je het geld terug wilt anders besteden we dit geld graag voor de 40 galgos die we uit Sevilla redden.

Weet je wat me ook even van het hart moet, ik had het heel erg  geappricieerd had,  als iemand mij van te voren de hele gang van zaken had verteld want dan had ik geen 1200 km voor niets hoeven te rijden. 

En als laatste, we hebben Maria Jose, de Belgische vrijwilligster, aangeboden om te helpen met het transport en die aanbieding blijft staan. Als je hulp nodig heb dan hoef je dat alleen maar te vragen en dan staan we er. Verder wil ik haar tenoverstaande van een ieder graag uitnodigen om ons te komen bezoeken want ik weet zeker dat ze zeer gecharmeerd zal zijn van onze opvang.

Groeten
Fermin

1/18/2013

Verdorie, ik hou van honden



Soms denk ik wel eens, waarom hou ik niet van postzegels, mijn leven zou dan zoveel gemakkelijker zijn, maar ik hou van dieren dus ik kan er niets aan doen, ik zal er mee moeten leven denk ik.  Om de waarheid te zeggen, ik heb echt geen zelfmedelijden, integendeel ik ben er gelukkig mee, ook zoiets geks, het wordt gezegd dat wij mensen ook maar aangekleden dieren zijn, als je ooit voor een paar dagen op cursus bent gegaan, zelfs voor het eerst, dan denken we dat die of die stoel de onze is en o wee als iemand ons vraagt te verkassen, hetzelfde geldt voor mijn studenten, we streven ernaar ze te laten samenwerken en leren, we husselen de jongens en meisjes doormekaar en toch als we onze rug keren zijn ze weer in twee kampen verdeeld, de jongens aan de ene kant, de meiden aan de andere, nou laatst met mijn honden hetzelfde verhaal, dit is wat er gebeurde: ik heb er 3 en die hebben elk hun eigen bed, alle drie de bedden zijn even heerlijk zacht en even groot maar o jeetje als een van hen in de ander haar bed gaat liggen, dan hebben we een probleem want degene die zich van haar bezit beroofd ziet gaat naast het bed staan janken tot ik wakker word en de boel weer in orde maak, dat wil zeggen: elke hond in haar eigen bed leg.  We hebben zeker allemaal onze gewoonten en gekkigheden.  Tot de volgende gekkigheid die mij invalt. Fermín.