9/30/2012

Een nieuwe lieverd voor Virtuele Adoptie

Rex heeft epilepsie en krijgt nog steeds aanvallen, zelfs met de medicatie die hij heeft. Daarom zal het moeilijk worden om een passend thuis voor hem te vinden, hoewel qua karakter en uiterlijk het een droomhond is. Hier bij Scooby woont hij bij de oudjes, als jonge knul, maar hij gedraagt zich voorbeeldig tegenover de oudere medebewoners. Als jullie ons kunnen helpen de kosten voor zijn voedsel en medicatie door hem virtueel te adopteren, dan zouden we dat heel erg fijn vinden!

9/25/2012

Open deur dag

 
Er zijn zo veel nieuwe dingen deze zomer, maar laat ik U eerst van onze eerste open dag vertellen, voordat we al met de volgende gaan starten. We hadden weer het idee, om op een hete zomerdag in july de open dag aan te kondigen. In het begin waren er, zoals gewoonlijk, zo'n 15 mensen, maar toen ik net met mijn toespraak wilde beginnen zeiden plotseling alle aanwezigen "Fermin wacht even, daar komen nog meer mensen". En er kwamen er meer en meer, we konden pas een half uur later beginnen omdat er ongeveer 150 mensen waren gekomen. Werkelijk ongelooflijk, nog nooit waren het er zoveel. Natuurlijk duurde de rondleiding door ons opvangcentrum veel en veel langer dan gepland, omdat er overal wel iemand bleef staan om onze dieren te bekijken en ons vragen te stellen over deze Scooby-bewonders.
 
 
We hebben de dag gemeenschappelijk beeindigd in de nieuwe Scooby-winkel, het gebouw heeft zichzelf nu al waargemaakt. Het was een ontzettend interessante dag
en de meerderheid van de mensen heeft ons heel erg tevreden verlaten. We hopen U de volgende keer weer te ontmoeten, want bij Scooby is er altijd iets nieuws te zien, ook wanneer er "alleen" nieuwe dieren zijn.
 
 
 
Oh ja, overigens hadden we de week voor de open deuren dag een speciale Scooby dag voor alle vrijwilligers gevierd, die ons meegeholpen hebben met de huisdierendag. Het was heel leuk, en vooral ook heel nat, omdat Facundo zich in het hoofd had gehaald onze nieuwe watervoorziening in gebruik te nemen, en we hem zeer dankbaar waren hiervoor, vooral omdat het ontzettend heet was.
 
Tot gauw
Fermin

9/19/2012

Scooby doet een redding of Onze reis naar Cuenca


Elk van bovenstaande titels zou passen. Een paar dagen geleden kreeg ik een telefoontje van Milagros, dat ongeveer zo ging: Fermín, help ons. We hebben zo verschrikkelijk veel honden hier. Ze vallen elkaar aan, bijten elkaar, omdat we hier niet genoeg ruimte hebben voor hen allemaal.
Toen ik hier kwam, gaf ik aan dat we naar Cuenca zouden rijden om galgo’s van de provinciale perrera te halen en ik herinner me mijn gesprek met Dani hierover, omdat we op dit moment echt alleen voor de teven moeten gaan, omdat de reuen zo moeilijk adopteerbaar zijn. En hoewel dit een realiteit is, was ik niet in staat om honden te kiezen vanwege hun geslacht of kleur. Zwarte honden hebben ook meer moeite om geadopteerd te worden. Ja, we hebben heel wat zwarte galgoreuen, maar ik help graag dieren, alle dieren, en ik mag naïef zijn om te denken dat meer reuen en meer zwarte honden geadopteerd worden omdat ik je nu over dit probleem vertel, maar ze zijn echt fantastisch, die reuen van ons. Afgezien van mijn overtuiging dat je geen honden moet redden alleen omdat ze mooi zijn, dat zou ongrondwettig zijn, toch houd ik het meest van degenen die het slechtst af zijn. In ieder geval kiezen mijn honden meestal mij uit en niet andersom.

Dus we reden naar de Perrera in Cuenca en haalden 39 galgo’s op, waaronder een puppy, die naar mijn mening een podenco is en superlief, en ook een moederhond met twee pups, die zeker galgomixen zijn, maar die net zo dringend geadopteerd moeten worden als alle anderen. Alsjeblieft, laten we niet racistisch zijn, ook al zijn ze galgomixen, ook zij hebben recht op een mooie plek op de bank bij u thuis. Nu verblijven ze in het puppyhuis en leven vreedzaam samen met onze babykatten. Ik ben daar om wat foto's van hen te nemen, zodat u kunt ze ook zien.

Tussen twee haakjes, onze reddingshelden waren Cristina en Claire, die midden in de nacht opstonden om de reis heen en weer naar Cuenca te maken in één enkele dag.
Ik zie je later, ik ben weg om wat foto's te maken.

Fermín

Oh, helemaal vergeten je te vertellen dat 1 van de honden die we meenamen uit Cuenca een greyhound is. Ik ben niet 100% zeker of ze uit Ierland kwam, maar ze is een greyhound. Ze heeft maar 1 tatoeage, een groene die gebruikelijk is bij de Ieren, en ook nog onleesbaar, hoewel we het wel geprobeerd hebben. Niet zo lang geleden had ik met Marion Fitzgibbon een gesprek over dit specifieke onderwerp, waarin ik zei dat ik ervan overtuigd was dat er nog steeds Ierse greys worden geïmporteerd voor de renbaan. En kijk – nu hebben we een van die honden hier bij ons.

Foto’s van de redding:

9/15/2012

Een ongeluk komt zelden alleen

Mijn vader zei dit altijd tegen mij. Nou, vandaag is onze pomp kapot gegaan, die we dringend nodig hebben, om water uit onze eigen bron te pompen. Alle trouwe Scooby-fans herinneren zich misschien dat de laatste keer dat dit gebeurde, het ons 7000 euro kostte om een nieuwe te kopen. Het is duidellijk dat we niet zonder water kunnen blijven zitten en ik heb alles al geregeld voor de reparatie. Maar om dit te kunnen betalen, hebben we wat internetveilingen nodig, of middeleeuwse markten of een vlooienmarkt. Voor het moment hebben we de gemeenteraad gevraagd om ons van water te voorzien en morgen wordt de pomp opgehaald voor reparatie, want zonder water is gewoon onmogelijk hier.
Overigens, het is ongelooflijk hoe opdringerig de muggen hier zijn in september. Ze voelen vast hun einde naderen en zijn veel irritanter dan in de zomer.  Zo, dit heb ik maar even toegevoegd om de spanning wat te verzachten en dit verhaal, dat eigenlijk een tragedie is, met een glimlach te beëidingen.
Tot gauw,
Fermín

9/13/2012

Tuna, de ondeugende Galgo


Tussen de oudjes in de tuin woont Tuna, een vijf jaar oude Galgo. Elke morgen loop ik door de tuin met mijn tas met schone kleren en mijn handdoek, klaar om een douche te nemen. En vanmorgen was niet de eerste keer dat ik uit de douche kwam en ik er achter kwam dat er een kledingstuk ontbrak. En ja hoor, Tuna had alweer iets uit mijn tas gepakt zonder dat ik het door had. Ondeugende Galgo. Maar je kunt niet boos op haar zijn, want ze is zo ontzettend leuk en aanhankelijk. Altijd de eerste die naar je toe komt om aangehaald te worden. Altijd vrolijk en ja, staat altijd klaar om stiekum iets uit je tas te pakken.


9/09/2012

KLOOTZAKKEN!

Het zal wel niet politiek correct zijn maar het is het eerste woord wat in mijn hoofd opkomt, dat iemand in staat is een hond in zo’n erbarmelijke toestand te laten komen, dat moet een vreselijke klootzak zijn. We hebben hem opgehaald in Hinojosa de Duero en we hebben hem uiteindelijk in moeten laten slapen, de wormen hadden zo goed als zijn hersens bereikt. We weten niet wat er heeft kunnen gebeuren in dit geval, het enige wat we weten is dat we niet kunnen toestaan dat dit soort dingen gebeuren. Het arme dier had een chip dus we gaan het in ieder geval aangeven, of het veel zin heeft weten we niet maar we gaan het in ieder geval proberen.
Trieste groeten,
Fermin
Omdat de foto’s hierbij nogal afschuwelijk zijn, zetten we ze op YouTube zodat je zelf kunt beslissen of je ze wilt zien of niet.
http://www.youtube.com/watch?v=mlWOn5Nqxoc

9/08/2012

Ons puppyverblijf 3

Wat ons puppyverblijf betreft, niet zo lang geleden hebben we u een update gestuurd over de bouw van het eerste puppyverblijf, met foto’s van de gelukkige puppy’s in hun nieuwe huisje. De waarheid is dat we met zoveel puppies zaten, het leken wel duizenden, dus besloten we dat er nog een tweede puppyhuis bij moest komen, niet alleen voor honden maar ook voor de katten.  Het was onmogelijk op de oude weg door te gaan, waarbij zieke katten en nieuwkomertjes en kittens gemengd zaten met gezonde katten, allemaal in dezelfde ruimte, dus zeiden we hier moet iets gebeuren en snel, we moeten eerst fondsen werven hiervoor maar uiteindelijk waren we genoodzaakt al aan de slag te gaan. Als ram ben ik niet zo heel erg geduldig en het beviel me niet wat ik zag, die kittens die ziektes opliepen en dus is de nieuwe cattery op weg naar voltooiing, over een korte tijd zullen we klaar zijn en zullen al onze kittens een veilige plek hebben waar ze hun quarantaineperiode kunnen doorbrengen.  Aangezien het eerste puppyverblijf zo’n succes bleek, hebben we een tweede puppyhuis geopend in het gebouw dat we eerst voor de reptielen gebruikten, aangezien die nu in de omgeving van het meertje verblijven hadden we ruimte over. Nu hebben we twee goede puppyverblijven en tot nu toe geen enkele zieke pup meer dus de puppyverblijven zijn een groot succes. We zijn dan ook erg tevreden omdat we deze zomer maar weinig puppies erbij kregen en – afkloppen – ze zijn allemaal gezond dus willen we nu verder gaan met cattery 3 of puppyverblijf 3 – ligt eraan hoe je het wil noemen – maar nu moeten we eerst voor de nieuwbouw gaan betalen dus jullie steun is hard nodig.
Hartelijke groeten en tot de volgende keer. Fermín



9/06/2012

De vergeten honden


Je wilt niet weten hoeveel vergeten honden er in Scooby zitten. Sommigen van hen zijn galgo’s maar de meesten van hen zijn andere rassen of kruisingen. Voor deze update wil ik me richten op 5 honden, die de favoriete honden zijn van Vanessa, een Belgische vrijwilliger die hier al jaren komt.
Het punt is, als je hier werkt en je ziet al die honden, dan begin je van ze te houden en je herkent al hun verschillende karakters. Maar voor mensen in andere landen zijn al deze honden slechts foto’s op onze website. En ik weet het, er zijn veel honden en foto’s en honden op de website. Dit is niet met opzet om het je moeilijk te maken om een hond te kiezen, dit is omdat we zoveel honden hebben. Vele, vele honden. Dus Vanessa heeft 5 vergeten honden voor je uitgezocht en vergeet alsjeblieft niet om regelmatig op onze website te kijken, omdat we hier elke dag weer nieuwe honden binnenkrijgen.

FLORI
Flori kwam naar Scooby, toen ze nog maar een pup was. Ze heeft een leider nodig, die actieve sporten met haar gaat doen, want ze is een erg actieve hond die graag voor haar baas werkt. Ze vindt het heerlijk om met speelgoed te spelen. Ze is lief en aanhankelijk en ziet er heel bijzonder uit. Als je een hond zoekt voor training, agility of om een andere sport mee te doen, denk dan alsjeblieft aan Flori.

NORA
Nora is een groot knuffelmonster. Ze geeft je graag “een hand”, krijgt veel aandacht en is heel zacht met mensen. Ze is een echte mensen-hond: slim, zacht, medium formaat, en een normaal uiterlijk. En dat is waarom zoveel mensen haar niet zien. En dat is echt triest voor haar.



LASZLO
Op het eerste gezicht is Laszlo een grote, indrukwekkende herder, maar eigenlijk heeft hij een klein hart. Op zijn manier is hij speels, hij is rustig, heeft een goed karakter en geeft veel knuffels. Hij gebruikt zijn gewicht en grootte, dus hij heeft een sterke eigenaar nodig, maar wel een eigenaar die bereid is om hem veel liefde te geven!

IVAN
Ivan is een prachtige Settermix. Hij speelt graag met zijn tennisbal, maar je moet wel iets over hem weten voordat je met hem kunt spelen: Je  moet zelf de bal in zijn mond stoppen. Want als je de bal weggooit, zal hij er niet achteraan rennen om de bal voor je te halen. Maar als hij de bal in zijn mond heeft, dan paradeert hij ermee, zo trots als hij maar kan.

DARIO
Dario is erg onderdanig naar mensen. Hij is zacht, springt nooit op en geeft de hele tijd kusjes. Als hij de riem ziet, dan loopt hij weg. Hij geeft de voorkeur aan zijn vrijheid. De fijnste aandacht die hij kan krijgen, is wrijven over zijn buik. Dario is ongelooflijk lief en geduldig.


9/04/2012

Moeder en zoon


Hallo, hallo.. hier ben ik weer want ik wilde jullie Sara en Zeus voorstellen! Misschien ben ik dit keer wel een beetje lang van stof, maar ik probeer het te beperken, en ik wil jullie wat dingen vertellen, dingen waarvan ik eigenlijk niet wil dat ze bekend zijn. In ieder geval, pas geleden vertelde Sabine, onze Duitse vrijwilligster dat ze hier zou willen blijven om voor ons te werken en ik dacht dat ze gek was geworden, echt compleet idioot om een vaste baan in Duitsland op te geven voor de onzekerheid hier van het werk zoeken en daarnaast dan vrijwilligerswerk voor Scooby doen. Maar ik moet eigenlijk bekennen dat na een hele zomer werken hier, dat ik besef dat mij hetzelfde gebeurt, dat het enige waar ik echt blij van word is om dieren als Sara en Zeus te kunnen redden. Eigenlijk wist ik dit al een beetje maar het is weer eens bevestigd. Het is jammer dat ik een hypotheek moet betalen, anders zou ik al mijn tijd hier bij Scooby doorbrengen, dus, als iemand bereid is mij een salaris te betalen om hier te blijven, daar zou ik een blij mens van worden!


In ieder geval, afgezien van deze bekentenissen, Sara en Zeus zijn moeder en zoon en zijn gevonden langs een rivier in de provincie van Valladolid, de stenen ontwijkend die de jeugd van het dorp naar hen wierpen. Het zijn echte schoonheden, Sara is glanzend zwart en Zeus is een gemberkleurig puppy van rond de 4 maanden. Hoe ik weet dat ze moeder en zoon zijn? Dat is niet zo moeilijk want ze wijken niet van elkaars zijde en af en toe geven ze elkaar kleine likjes. Het zou heel mooi zijn als iemand ze samen zou kunnen adopteren want ze kunnen het heel goed met elkaar vinden, en Zeus is nog zo jong, nog niet eens een puber en dat is toch de tijd dat ze onmogelijk te hanteren zijn en ruzie maken met de ouders.. of is dat alleen zo met mensen? Ik heb geen idee, het enige wat ik weet is dat ze nu hier zijn en binnenkort in een van jullie huizen. Ze kunnen het vast met de hele wereld vinden.
Groeten
Fermin

GOOD NEWS: BOTH ARE ADOPTED MEANWHILE!!!


9/02/2012

Elena en haar prachtige baby’s

Na een lange tijd nadenken kwam ik op het idee van de naam Elena, met of zonder H maakt niet zoveel uit,  Helena of Elena, hoewel Helena wat klassieker is. In ieder geval dit is het vreselijke verhaal van een Elena, een pitbull kruising, een hond die al het grootste deel van haar leven zwerft, ze is waarschijnlijk niet op straat geboren maar leeft daar wel al heel lang. We werden zo’n 6 maanden geleden op de hoogte gebracht van haar bestaan, dat ze op straat leefde en een nest geworpen had, dus wij gingen op pad om te kijken of we haar konden vangen maar het enige wat lukte was dat we een van haar puppies konden pakken, die we Yala genoemd hebben en die inmiddels geadopteerd is, Elena kregen we niet te pakken. Zo’n zes maanden later kregen we een telefoontje dat ze weer was gesignaleerd en dit keer met 5 puppies, ze is niet zo slim deze Elena, maar ja ze zal wel zin hebben gehad en was nog niet zo goed op de hoogte van veilige seks. Dus het geval is dat ze nu hier bij ons is, eerlijk gezegd is ze wel een beetje lelijk, waarom zouden we tegen jullie liegen, ze heeft haast geen tanden meer in haar bek, haar tieten hangen tot op de grond, mager, maar desondanks is ze zonder twijfel een monument voor alle moeders, zorgend voor haar kleintjes zoals een goede moeder betaamd, en als je met kwade bedoelingen in de buurt komt gromt ze naar je. Ze zal niet direct bijten maar ze beschermt ze goed, en de puppies zijn lekker mollig, terwijl haar energie haar verlaat in de melk die ze hen geeft.  Ik ben me ervan bewust dat het bijna onmogelijk is dat iemand haar adopteert en dat ze waarschijnlijk zal sterven in de opvang, maar ik wilde niet dat ze een van de vele honden was, anoniem, zodat op z’n minst jullie nu haar geschiedenis kennen, haar geschiedenis als zwerfhond die meerdere nesten in de wereld bracht van zwerfhonden, alleen maar omdat een dag een beest die vond dat hij zelf wel beschikte over verstand, besloot dat hij haar niet langer wilde.


In elk geval Elena, wil ik dat je weet dat ik al het mogelijke ga doen om te zorgen dat je je laatste jaren kunt doorbrengen in een thuis, zonder nog meer puppies.  Ik wilde je ook nog even vertellen dat we haar met haar puppies hebben geplaatst in de “tortuguera”ofwel het puppyhuis 2 en daar is een bad waar zij wel in kan en de puppies niet, en soms gaat ze daar in liggen, gewoon om uit te rusten van haar kinderen. Begrijpelijk en ik denk dat alle moeders dat kunnen begrijpen, dat arme beest wordt ook wel eens moe van steeds die kinderen die maar aan de borst willen. En de eeuwige vraag blijft waar het huis is waar Elena en haar kindjes terecht kunnen, misschien wel het jouwe? Probeer het eens, ik weet dat je het kunt. Een stevige omhelzing en ik weet dat ik een beetje lastig ben met dit soort nieuws maar ik denk werkelijk dat zij een eigen plekje in je hart verdienen.
Tot ziens,
Fermin

9/01/2012

DAG VAN HET GEZELSCHAPSDIER 2012



VALLADOLID, ZONDAG 17 JUNI

De 19e juni vorig jaar en de 17e juni van dit jaar hadden meer gemeenschappelijk dan alleen het feit dat het een warme en zonnige dag was.  Was de 19e juni vorig jaar al een succes voor Scooby voor wat betreft het organiseren van de eerste wedstrijd voor mix-honden samen met de gemeenteraad van Valladolid (zie bulletin nr 13), dan kun je de 17e juni van dit jaar al exceptioneel noemen. Eigenlijk was de derde Dag van het Gezelschapsdier in Valladolid, gelijk met de tweede wedstrijd voor mixhonden een doorslaand succes, met duizenden bezoekers.  Op 9 juni hebben ze in Salamanca hun eerste eigen Dag van het Gezelschapsdier georganiseerd en daar was Scooby ook aanwezig.
In Valladolid was het programma uitgebreid met een serie lezingen op 10, 11 en 12 juni in het net geopende Cúpula del Milenio.

ORGANISATIE
Net zoals vorig jaar waren de lokale College van Dierenartsen in Valladolid en de gemeentelijke Associate van Dierenartsen aanwezig, zowel in de organisatie als in de jury voor de wedstrijden. Het programma bestreek de hele dag, van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds. Er waren wat nieuwe activiteiten georganiseerd ten opzichte van het programma van vorig jaar en zo konden de inwoners van Valladolid de hele dag genieten en gebruik maken van aktiviteiten rond en voor de huisdieren, zoals lezingen, demonstraties, verkoop stands en informatiestands over dierenzorg.  Behalve rond het middaguur, toen het te heet was en de activiteiten even gestopt werden zodat iedereen rustig kon lunchen,  was het de hele dag gezellig druk op de Paseo de Recoletos in  Valladolid met geinteresseerden en dierenliefhebbers.
Net als vorig jaar hebben onze vrijwilligers Fecundo en Alicia, samen met een groep van 25 man, veel tijd en werk gestoken in de voorbereiding, en hun maanden van inspanning werd beloond door een het succes en een perfecte organisatie.



NIEUWS
Een van de nieuwe dingen dit jaar was de tekenwedstrijd voor kinderen van de lagere school,  het thema was “Zorg en respect voor je huisdier” en de winnaars  werden in de ochtend bekendgemaakt.  Nog een nieuw aspect dit jaar was de “Kapsalon”- competitie in de recreatieruimte van 11.00 tot 19.15, waarna de jury de winnaars bekend maakte, en waar je kon kijken hoe bijv Afghaanse windhonden werden verzorgd en mooi gemaakt. Daarnaast was de vereniging “Con Perros” de hele dag aanwezig die zorgde voor wandelingen met honden en vooral kinderen en ouderen. En er was kleding voor dieren , ballonnen en snoep te krijgen bij de speelplaats.

PRIJZEN EN MEDAILLES
Prijzen en medailles werden utgereikt aan de 3 beste in elke categorie voor de honden, en de categorieen waren: de beste op 6 poten, de kleinste hond, de grootste hond, de meest kundige hond en de meest originele mixhond. De prijzen werden uitgereikt om 13.45 in aanwezigheid van de jury. Fermin overhandigde de prijs, een medaille en een zak hondenvoer aan de “beste hond in de show”.
De katten werden ook niet vergeten, met een stand van Hogar de los Gatos, inclusief een katten-fotografie wedstrijd.
En aan de dorstigen, de hongerigen en de kinderen werd ook gedacht want van 11 uur tot sluitingstijd was er eten en drinken beschikbaar en waren er aktiviteiten voor de kinderen.



 
PRESENTATIES EN HONDENSHOWS

In de middag werden de wedstrijden voor mixhonden afgewisseld door demonstraties en presentaties. De C.R.A.S. (Centrum voor rehabilitatie en herstel van roofvogels) liet een demonstratie zien waarbij ze twee roofvogels weer vrij lieten die volledig hersteld waren.

De hondenshows voor honden beschikbaar voor adoptie door het locale dierenasiel van Valladolid en Scooby was een succes. Facundo presenteerde dit en introduceerde iedere hond met een verhaaltje over zijn/haar karakter en verleden en uiteindelijk: werden er honden geadopteerd!
Hierna nog een hondenshow en daarna werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de “Kapsalon”-competitie.
En toen de zon al onder begon te gaan, gaf het Unidad Militar de Emergencias (noodhulp troepen), de UME een demonstratie met honden die gebruikt worden voor militair werk, beveiliging en reddingsakties.
Aan het eind besloot Canuber met een demonstratie van werkhonden in een gehoorzaamheidstraining.