8/30/2011

Help for Scooby from Slovenia - Please have a look at the auction!

At this occasion we'd like to update you on our newest funds raising activity - following your
cry for help regarding unfinished construction works at Scooby Medina.

As you know, we have invited all our supporters to make or donate
items, that will be offered for money to the general public.

We are proud to announce that on Monday, August 29, we are starting a facebook
auction and we have quite some beautiful, totally positive arts & crafts
items to offer. Auction will last for 14 days; it is widely promoted
within our network and even abroad.

We will also offer some items of
our past promo activities, for small donation.

The items for auction
you can find here:
https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.157038371045888.40119.141593622590363

At this stage we can not really talk about actual amounts, but we
are very enthusiastic about the auction and we believe it can be a
success. We hope to be able to transfer the money raised by the end of
September. By all means we will periodically update you on the current
status of the auction and money coming in.

So please, hang in there,
don't give up, we will do our best to help somehow. Keep your fingers
crossed!

And hug some 100 gaglo's for us ;))))))))))))))))

Thinking of you, praying for some serious money to drop out of the blue ;)

Larisa & Vesna & SSW Team

P.S. In September, in cooperation with our
supporter, we are also organizing special meditation workshop. Raised
money (from fee's) is agreed to be donated to Scooby Medina. More
detailed information will follow.

8/29/2011

PROJECT 3000

SCOOBY MOET DOORLEVEN!

PROJECT  3000

                               Alstublieft help ons om scooby te redden en alle dieren!!!



Zo als u misschien wel al heeft gelezen, het contract met de lokale gemeentes om zwerf en mishandelden honden over te nemen is niet verlengt, wat betekend dat we 3000 € per maand verliezen, maar de instroom van honden naar ons asiel is nog steeds erg hoog. Door het verlies van deze fondsen is het zeer moeilijk om het niveau van de zorg  te voldoen en de werking van Scooby te handhaven.


Daarom hebben wij u hulp nodig!

Als ieder van u een donatie kan doen van tenminste 5 € per maand gedurende het jaar, kunnen we samen Scooby redden en doorgaan met al ons werk wat we de afgelopen 25 jaar hebben gedaan. Het zou een schande zijn als al onze ervaring met het redden van honden en andere dieren verloren zou gaan door de financiële crisis. Wat zal er gebeuren met de honden die worden gedumpt op het moment dat Scooby niet meer bestaat? Alle andere shelters in Spanje zitten met hetzelfde probleem, ze hebben allemaal al meer honden dan ze eigenlijk aankunnen, vele van hun zullen een onplezierige dood tegemoet gaan omdat ze het niet over kunnen nemen.

Dat kunnen we niet laten gebeuren!

Project 3000 betekend het vinden van tenminste 600 mensen die bereid zijn om tenminste 5 € per maand te doneren.

Het is min of meer 2 kopjes koffie of een tijdschrift minder in de maand, maar het betekend het verschil tussen leven en dood voor onze dieren en voor Scooby zelf natuurlijk. Met de 5 € per maand die u bespaard met het opofferen van één ding per maand, draagt u bij met het in stand houden van Scooby. We hopen dat we tussen de duizenden adoptanten die we door de jaren heen hebben gehad, 600 geweldige mensen kunnen vinden die ons willen helpen.

Of misschien kunt u zelf met 10 euro in de maand minder doen, wat betekend dat we maar 300 mensen hoeven te vinden die ons willen sponsoren en hun koekjes die ze bij de koffie nemen ook te laten staan.

Of wat dacht u van 60 personen die bereid zijn om 50 € in de maand te doneren om ons maandelijkse te kort aan te vullen? Fermin zei ‘Ik zal de eerste zijn, vanwege gezondheidsredenen ben ik gestopt met roken en een deel van het geld wat ik hier mee bespaar gaat naar de club van 60’

Als u als bedrijf ons wil sponsoren in deze belangrijke zaak, dan is de club van 60 een ideale optie.

We willen u graag vertellen dat hoewel het heel belangrijk is dat we donaties ontvangen, dat u dit moet zien als iets op een lange termijn, we hebben dus u maandelijkse toezegging nodig! – Ook de overheid zit in crisis en het zijn wij die de dieren helpen die hier nu tegen aanlopen.

Sommige van u zijn misschien in staat om familie leden te vinden die ook mee willen doen, of misschien zijn er wel mensen bij het bedrijf waar u werkt, of op school die ons willen steunen. Deel het alstublieft met u sociale netwerk.

We kunnen niet doorgaan zonder u  toezegging! Als we nu niks doen, dan zullen we de deuren aan het einde van het jaar moeten sluiten. En we denken dat niemand van u wilt dat dit zal gebeuren.

Wilt u mee doen?
We hopen dat na het lezen hiervan u bereid bent om scooby te helpen en natuurlijk krijgt u daar ook iets voor terug. Voor u maandelijkse donatie van tenminste 5 € per maand of een jaarlijkse donatie van 60 €, ontvangt u een nieuwsbrief, en heeft de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden en leuke prijzen te winnen! Hoe klinkt dat?
Hoe schrijft u zich in?
U kunt zich inschrijven door ons een mail te sturen met de volgende informatie
·         U naam
·         De naam waar u bank account op staat
·         U Land
·         Of u de voorkeur heeft om op een maandelijkse basis te betalen of dat een jaarlijkse betaling makkelijker voor u is en het bedrag wat u maandelijks wil doneren.
·         U e-mail adres waar u de nieuwsbrief en speciale acties op wilt ontvangen

Zorg in elk geval er voor dat u uw betaling aanduid als “donatie aan scooby project 3000”

Voor  Nederland en Belgie stuurt u een email in het Nederlands of Engels naar saskia@scoobymedina.com en betaald u naar het volgende account.

Scooby
Oosterhout
Nr. 11.52.46.274
IBAN: NL52 RABO 0115 2462 74
BIC: RABONL2U

Scooby
Baarle Hertog
Nr: 733-0462538-72
IBAN: BE38 7330 4625 3872
BIC: KREDBEBB


Het Scooby Team en alle Scooby dieren!
 




8/28/2011

2 dagen, 3 honden


Op 17 augustus werd rond de middag deze prachtige lieve roodbruine jongen gevonden bij Scooby, we hebben hem Max genoemd. Hij was vastgebonden aan de grote deur bij de ingang van Scooby, met een emmer water en dat was het. Hij is nog geen jaar oud.






Op 18 augustus kwam deze magere dame, die we Esmee hebben genoemd, binnen uit Salamanca. Een wond bij haar rug vol met maden. Bedeesd, mager, geen licht in haar ogen. Na behandeling en een goede maaltijd ligt ze bij te komen in haar mand bij Scooby. Ze is waarschijnlijk 4 jaar oud.










Op 18 augustus, laat in de avond, kreeg Fermin een telefoontje van de politie van Medina. Ze hadden een puppy, die we Bobby genoemd hebben, 3 maanden oud met een huidprobleem dat, zoals het er uit ziet, makkelijk te behandelen is. Hij is aandoenlijk, lief en opvoedbaar. Een droombeest.








Laat iedereen weten over deze drie prachtige dieren en alle anderen bij Scooby zodat ze zo snel mogelijk geadopteerd kunnen worden. Zoals je kunt zien is er nog teveel verwaarlozing en dieren die in de steek worden gelaten in Medina. Erg zielig voor deze dieren, maar gelukkig zijn ze nu veilig bij Scooby.

Laat ons alsjeblieft weten indien je kunt helpen!

8/18/2011

Vrijwilliger bij Scooby, juli 2011

Het was voor mij dit keer de 7de keer terug naar Scooby maar zoals altijd weet je nooit wat je nu allemaal weer aantreft en te wachten staat. Na iedereen hola gezegd te hebben begon mijn week met het schoonmaken van de portocabine. Mijn werk in NL is dierenartsassistente en als je dan in Scooby aankomt schrik je toch weer even in wat voor omstandigheden de dierenarts moet werken! Wegens chronisch tijdsgebrek hebben de vaste medewerkers hier gewoon geen tijd voor, dus ik steek daarvoor graag mijn handen in de schoonmaakhandschoenen om op te ruimen en te sorteren!

Vervolgens werd er aan mij de medicijn uitleg gegeven, welke honden, waar ze zitten, welke medicijnen, waarom enz enz. Met de medicijn ronde ben je toch 2 keer per dag aardig druk!

Al lopend door Scooby zie je overal werk, dus zo tussendoor doe je van alles en nog wat erbij. Van poepscheppen, tot wonden verzorgen, van waterbakken controleren in de paddocks naar magazijn opruimen........ Juan (manager) vroeg mij een enorme, maar zeer nodige klus aan te pakken, namelijk grote schoonmaak en ordenen van het magazijn tegenover de portocabine. Ik dacht waar moet ik beginnen, HELP! Al werkende zag ik steeds meer resultaat naar voren komen, en dat zet je tot doorgaan. Ik heb hier zo een beetje de hele week overgedaan (tussendoor komen er uiteraard andere werkzaamheden bij), maar wat een verschil! Wat geeft dat toch een heerlijk voldaan gevoel! Dus lieve mensen houd het alsjeblieft netjes..!!!

Vrijdag ging er weer een transport richting Nederland, daarvoor moesten er wat honden opgehaald worden bij de residentia van Coby in Valladolid, en ik mocht mee! Erg leuk te zien natuurlijk, maar ook daar weer bomvol met hondjes die wachten op een huis. Coby zet m op! Honderd kussen voor jou!

Erg mooi om het transport te zien vertrekken, een bus vol gelukkige hondjes op weg naar hun gouden mandje that makes me happy....


En toen kwam mijn vertrek alweer angstaanjagend dichtbij..... Tijd voor afscheid was er weer... En jemig wat heb ik er altijd moeite mee om te vertrekken, met tranen in mijn ogen zit ik nu in de trein... Door al die lieve volhoudende mensen, die vanaf dag 1 als een soort van tweede familie voelen, door al die lieve dierenoogjes die je tot in je ziel raken! Ik weet zeker dat dat je steeds laat terug keren.

LIEVE SCOOBYMENSEN ga door met al het goede werk! Petje af voor jullie!!

Tot snel,
MErel

8/12/2011

Kritieke situatie bij Scooby

Lieve vrienden,
De situatie bij Scooby is absoluut wanhopig. Onze opvang is compleet vol met 500 honden en onze adopties zijn aanzienlijk verlaagd als gevolg van de economische crisis. We moeten dringend onze honden plaatsen.

In het verleden waren we in staat om de honden uit de omliggende regio te redden en zelfs tot ver in het zuiden van Spanje, maar we kunnen dit niet meer doen. Ons contract met de regio loopt af op 31 augustus. Dit contract stelt ons in staat om alle honden van de omliggende asiels te redden en ze naar Scooby te brengen. Deze honden kwamen bovenop het aantal honden dat naar onze deuren werden gebracht en de honden die werden gered uit het Medina del Campo gebied. We kregen € 3000 per maand betaald hiervoor, echter dit was bij lange na niet genoeg om voor de honden te zorgen die we binnenbrengen van buiten onze regio. Jammergenoeg wordt dit contract met de regio niet verlengd, wat betekent dat deze honden niet langer de veiligheid van Scooby hebben. Nu we de maximum capaciteit van onze opvang hebben bereikt, is het financieel niet mogelijk, noch is het wat ons betreft verantwoord, om meer honden op te nemen. We moeten zekerstellen dat onze huidige dieren worden gevoed, medische hulp krijgen en verzorgd worden. Op dit moment hebben we genoeg geld om de opvang te runnen gedurende de komende 5 maanden. Het is nu een situatie op leven en dood geworden voor alle dieren, inclusief Scooby, zoals we dat kennen. Voor degenen die onze katten en honden kunnen opnemen, laat het ons alstublieft weten. We staan klaar om transporten te doen zodra de honden zijn uitgekozen en gereedgemaakt. Voor diegenen die niet kunnen opvangen of adopteren, overweegt u alstublieft een donatie.

Dankuwel,

Het Scoobyteam


8/11/2011

Wonderen bestaan…

… was de titel die ik al in gedachten had voor een update over Ronaldo.

Op 31 juli kreeg in een adoptie-verzoek voor Ronaldo in mijn inbox. Deze mensen hadden hem gevonden op een Duits platform waar wij Scoobyhonden promoten. Maar zijn omschrijving was nog niet bijgewerkt, hij had daar nog steeds 4 poten. Dus ik antwoordde naar deze mensen dat jammergenoeg 1 van zijn voorpoten geamputeerd moest worden en dat we niet konden uitsluiten dat de kanker al was uitgezaaid.



Maar deze geweldige mensen, zij een dierenarts, haar man een neuroloog, besloten om hem te nemen, alhoewel ze wisten dat dit kosten met zich mee zou brengen en dat hij speciale verzorging nodig had. Alles wat zij wilden was hem een liefdevol tehuis bieden voor de eerste keer in zijn leven. Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik was met deze wending van het lot. Dus ik heb direct een reservering gemaakt bij de opvang voor het eerstvolgende transport.


Gisteren schreef ik in een e-mail, dat zodra hij gearriveerd zou zijn, ik een update zou schrijven dat Ronaldo eindelijk zijn thuis had gevonden en ik had de titel al in mijn hoofd: Wonderen bestaan.

Dat doen ze ook zeker, maar niet meer voor onze lieve Ronaldo. Vandaag, op 5 augustus, trof het lot hem opnieuw hard, nadat hij verbazend snel herstelde van zijn amputatie, na wat eerste problemen. Hij leed aan een acute maag-darmaandoening, gastric dilatation-volvulus en werd ingeslapen, omdat alle inspanningen om zijn leven te redden, niet meer mochten helpen. Twee van Ronaldo’s beste vrienden, oud, loyaal, wijs, kwamen afscheid nemen van Ronaldo. Zij voelden aan dat hij snel zou gaan en zij eerden hem door hun pure liefde aan hem te tonen.


Nu is hij dood, onze sociale, liefhebbende, bescheiden, rustige heer, zonder ooit geweten te hebben hoe het voelt om in een echt thuis te wonen, bijzonder te zijn voor iemand, en niet zomaar een hond tussen andere honden in een opvang. Geen kans om te ervaren hoe het is om in het hondenbed te slapen dat Sandra en Sebastian al voor hem hadden gekocht.



En waarom? Waarom heeft hij jaren en jaren in de opvang gezeten zonder verzoeken voor adoptie. Omdat hij al 5 jaar oud was toen hij kwam? Omdat hij een grote hond was? Of omdat hij geen uitdaging was, was hij gewoon te lief, te liefhebbend….. te saai? Ik heb geen idee, maar wat ik wel weet is dat we meer oude honden hebben in de opvang en ik vraag me af wie de volgende is die zijn trieste lot deelt. Het lijkt alsof er geen markt is voor oudere honden. Tegenwoordig moet alles jong zijn, mooi, gezond…. perfect. Een perfecte hond voor perfecte eigenaren. Bent u perfect? Nou, ik ben het niet, Godzijdank, hoe saai zou dat zijn.

In peinzende groeten,
Christiane


This wonderful image has been sent to me with the Dutch translation by Tina ter Wiel.

8/07/2011

Zwart, wit, beige, bruin, kleur maakt niks uit

Ja, we weten het, altijd maar weer die vraag om donaties, keer op keer op keer en we zijn ons ervan bewust dat we immer weer vragen en dat het altijd om veel gaat. Geld dat het mogelijk maakt onze dierbare schepsels degelijk voer aan te bieden, ook broodnodig voor ons lang gekoesterde project ´gemetselde huisjes´ in elke paddock af te kunnen ronden, Geld dat rechtstreeks wordt besteed aan het welzijn en de zorg voor Scooby´s dieren. Meestal is onze geliefde baas Fermín degene die de pineut is en altijd om geld moet vragen en hij heeft er, net als wij, een hekel aan dit altijd te moeten doen. Daar Scooby geen andere keus heeft moet-ie wel. Wel, voor deze ene keer zullen wij, de werknemers deze bedel taak een keer op ons nemen. We vragen namelijk om een materialistische zaak om ons werk naar behoren te kunnen doen. Waar u ons heel blij mee zou maken is een auto. Sinds een aantal maanden hebben we maar ÉÉN AUTO beschikbaar voor al ons werk. ÉÉN AUTO om het door bakkerijen opgespaarde oude brood op te gaan halen, het brengen en ophalen van vrijwilligers naar en van het station in Medina, voor het redden van hond(en) in Salamanca hetgeen een aantal keren per week voor komt (de auto is dan gedurende het overgrote dagdeel niet beschikbaar), voor de vrijwilligers om hun boodschappen te kunnen doen, om brokken naar alle honden in de kennels te brengen die in de perimetro verblijven, het bijwonen van promotiedagen waardoor de auto over het algemeen 1 maar meestal 2 volle dagen in gebruik is, het laden van materialen om de beschadigde hekwerken, waterleidingen, houten huisjes etc. op het terrein te repareren, om voer naar ons asiel in Laguna te brengen daar zij geen auto ter beschikking hebben, ook het ophalen van honden en katten in Laguna om ze in Medina door onze dierenarts te laten sterilizeren en diezelfde honden en katten daarna weer terug te brengen naar Laguna. Voor ons is het een bijna onmogelijke opgave onze taken te plannen en te realiseren met enkel ÉÉN AUTO ter beschikking. Zodoende slagen we er gewoonweg niet in ons dagelijkse werk naar behoren te doen. Zoals Fermín al in zijn update “De laatste stand van zaken” heeft genoemd keken ook wij, de werknemers, uit naar die grote te ontvangen donatie waardoor het mogelijk werd een extra auto aan te schaffen. Helaas ging die grote donatie op het laatst niet door en daardoor blijft het verkrijgen van voldoende voer een groot probleem, het realiseren van het project “gemetselde huisjes” zal uitgesteld moeten worden alsook te kunnen beschikken over een broodnodige tweede auto zal helaas nog op zich moeten laten wachten.

Daarnaast hebben we er naar ons idee nog een ander probleem bij. We hebben de indruk dat er een groot misverstand bestaat ten aanzien van de donaties die Scooby ontvangt. Inderdaad, we zijn het grootste asiel in Spanje en daardoor zullen we alles op alles moeten zetten om dit asiel overeind te houden. Waarschijnlijk gaat men ervan uit dat wij onszelf wel ´redden´ daar we al zolang bestaan. Welnu, dit is een utopie, het tegenovergestelde is waar: we doen ons uiterste best de ontvangen gelden zo lucratief mogelijk te besteden en financieel zo zuinig mogelijk rond te komen. Hierdoor zijn we erg vindingrijk geworden en dat is een prima gewoonte. We hebben in het verleden verscheidene malen kleine asiels geholpen maar als we dat in de toekomst willen handhaven, dan moeten we toch echt wanhopig op zoek naar financiële middelen om al deze extra honden te kunnen voorzien van voedsel en hen de zorg te kunnen garanderen die ze verdienen. Ook het aantal werknemers zal moeten worden uitgebreid, de extra paddocks moeten worden schoongemaakt en er moet meer voer worden verstrekt. Onze prioriteit is het welzijn van onze dieren, maar als het banksaldo van Scooby hiervoor niet toereikend is hebben we uiteraard een bijzonder groot probleem. Wij ervaren dit als uiterst frustrerend. Wat we hen immer kunnen bieden is onze ervaring die we in de afgelopen 23 jaar hebben opgedaan maar helaas kan ervaring geen maagjes vullen, rijden auto´s niet op ervaring en huisjes worden nu eenmaal gebouwd van steen.

Na het lezen van deze uiteenzetting is het hopelijk duidelijk waarom Fermín altijd genoodzaakt is te bedelen om donaties, met uitzondering van deze ene keer dat wij, de werknemers, dat een keer voor onze rekening nemen. Mocht u ons willen helpen, aarzel dan asjeblief niet, we zijn u dankbaar voor alle giften, groot of klein en ondertussen blijven wij inventief als altijd. Voor ons betekent financiële zekerheid minder werkfrustratie als we ervan uit kunnen gaan dat we onze dieren de zorg kunnen geven waar ze recht op hebben, niet enkel voor een periode, maar met zekerheid voor de toekomst.

We willen graag al onze dierenvrienden hartelijk danken voor de hulp die zij al zolang aan ons bieden, zij die op de hoogte zijn van Scooby´s ´luxe´ probleem: zijnde het grootste asiel van Spanje, ons 23-jarig bestaan, internationale bekendheid, dusss…Scooby redt zich wel en heeft geen financiële problemen. Niet dus!!!

Dank jullie wel voor jullie interesse en bereidheid en als we door jullie financiële injectie in staat zijn een tweede hands auto aan te schaffen, zwart, wit, beige, bruin of misschien wel roze, dan maken we dit uiteraard zo snel mogelijk bekend.

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid uw eigen tweede hands auto aan te bieden, mocht u plannen hebben een andere auto te kopen. Of wellicht maken opa/oma geen gebruik meer van hun auto en staat de auto in de garage te wachten op een nieuwe eigenaar? Allerlei redenen waarom een auto niet meer nodig is. Kleur is niet belangrijk, wat we wél nodig hebben is een auto die technisch/motorisch in goede staat is zodat we niet meteen reparatiekosten hoeven te maken. En de auto moet geschikt zijn om er honden, materialen,brood etc. mee te kunnen vervoeren. Hou alstublieft oren en ogen open en misschien kunt u ons op een zeker moment heel blij maken met een tweedehandsje!

Hartelijke groeten van Ahmed, Dani, Juan, Oscar, Said, Sandra